Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huaweilla jo yli 300 työntekijää täällä – mobiililaitteiden myynti Suomessa +103 %

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawei logo Mobile is the Future.

Huawei on kertonut tänään viime vuoden tuloksestaan maailmanlaajuisesti sekä Suomessa. Kasvu jatkui edelleen vauhdikkaana.

Kokonaisuutena Huawein liikevaihto ylsi 71,38 miljardiin euroon 32 prosentin kasvulla. Tulos ei kuitenkaan enää juurikaan kasvanut, vaan säilyi käytännössä ennallaan 5,08 miljardissa eurossa. Jonkinlaista kuvaa Huawein liiketoiminnan koosta saa, kun vertailee sitä Nokian liikevaihtoon: Huawein myynti kokonaisuudessaan ylsi viime vuonna kolminkertaiseksi Nokiaan nähden ja pelkkiä verkkoliiketoimintojakin vertaillessa Huawei ylsi lähes tuplamyyntiin.

Huawein bisneksestä pääosan muodostaa verkkoliiketoiminta, joka palvelee operaattoriasiakkaita. Se toi liikevaihdosta 39,8 miljardia euroa ja yritysasiakkaita palveleva Enterprise-yksikkö 5,6 miljardia euroa. Älypuhelimia, tabletteja ja muita mobiililaitteita tekevä Consumer-yksikkö ylsi 24,6 miljardin euron liikevaihtoon, jossa oli kasvua 44 prosenttia.

Yhteensä tuotekehitykseen Huawei panosti 10,5 miljardia euroa

Suomessa Huawei kaksinkertaisti liikevaihtonsa vuonna 2016 nostaen sen 200,7 miljoonaan euroon. Liikevoitto oli 4,7 miljoonaa euroa kasvaen 560 prosenttia edellisvuoteen nähden.

Huaweilla on Suomessa myyntitoimisto sekä kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta, joista Helsingin jatkoksi toinen avattiin viime vuonna Tampereelle. Suomessa Huaweilla oli vuoden lopussa jo 316 työntekijää.

Huawei Mate 9.

Huawei Mate 9.

Huawein tutkimus- ja tuotekehitys Suomessa keskittyy päätelaitteiden käyttöliittymäsuunnitteluun ja muotoiluun. Helsingin yksikössä keskitytään lisäksi 4G- ja 5G-antennitutkimukseen, simulointiin sekä matkapuhelinten lämpösuunniteluun ja luotettavuuteen. Tampereen yksikkö laajensi tutkimusta kamera- ja kuvantamisalgoritmeihin.

Huawei on noussut parin viime vuoden aikana vauhdilla suosituksi puhelimeksi Suomessa.

Viime vuonna Huawein matkapuhelimien ja muiden kannettavien päätelaitteiden myynti kasvoi Suomessa 103 prosenttia edellisvuodesta. Vuoden viimeisellä neljänneksellä Huawei nousi Suomen myydyimmäksi älypuhelinvalmistajaksi. Huawei piti edelleen ykkössijan myös MBB-laitteiden eli ”mokkuloiden” myynnissä.

Verkkopuolella Huawei sai viime vuonna valmiiksi 4G-laajakaistaverkon rakentamisen Telian ja DNA:n omistamalle Suomen Yhteisverkolle.

Päivitys kello 12.10: Korjattu ja tarkennettu Huawein ja Nokian vertailua.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Rame

  Sikäli ei ollenkaan hyvä, että riippuvuus Suomessa Kiinaan lisääntyy. Eikö nyt demokraattisista länsimaista löytyisi kumppaneita? Toki valmistajana nyt Kiina on se suurin, mutta eihän näin saisa olla!

  • Hendriks

   Miksi ei?. Eiköhän se riippuvuussuhde länsimaiden ja Kiinan välillä ole ohittanut kriittisen massan jo vuosikymmeniä sitten!.

 2. Hendriks

  Suomessa myydään saman verran puhelimia kuin yhdessä kiinalaisessa kaupungissa!. 😆

 3. Henrik1

  Itse olen ainakin erittäin tyytyväinen omaan Huawei P10 älyluuriini!.
  Fantastista kehitystyötä Huawei.

Tuoreimmat jutut