Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Testasimme kohutun 2 euron taksin – emmekä maksaneet mitään!

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Tuupin Kyytejä ajetaan kookkailla tilatakseilla.

Tuupin Kyytejä ajetaan kookkailla tilatakseilla.

Tuup avasi tänään Oulussa uuden Kyyti-palvelun, joka lupaa taksikyytiä edullisimmillaan vain 2 eurolla.

Tuup on Androidille ja iPhonelle saatavissa oleva sovellus, joka sisältää tietoa erilaisista liikennemuodoista. Uusi taksiavaus on sen toistaiseksi näyttävin liike. Tuupin toimitusjohtajana toimii entinen OnniBus.comin toimitusjohtaja Pekka Möttö.

Testasimme Tuupin Kyydin heti tänään Oulussa. Avajaispäivänä hinta on vieläkin halvempi – nimittäin ilmainen. Kyyti ei maksa tänään kello 20 asti Oulussa mitään.

Tuupin toimitusjohtaja Pekka Möttö.

Tuupin toimitusjohtaja Pekka Möttö.

Vauhtiin päästyään Kyydillä tulee jatkossa olemaan kolme eri tasoa: Kyyti Express, Kyyti Flex ja Kyyti Smart. Vaihtoehdot eroavat matkanopeudessa – eli siinä kuinka kaukaa matkaan voidaan poimia myös muita matkustajia. Kyllä, Kyyti yhdistää taksin ja bussin piirteitä. Juuri kyytien yhdistämisen ja näin myös tarkasta aikataulusta joustamisen myötä matkan hintaa voidaan painaa tavanomaista taksia alemmas.

”Kuljetuskapasiteettia käytetään mahdollisimman tehokkaasti mahdollisimman monen asiakkaan palvelemiseen. Kyyti sijoittuu palveluna perinteisen taksin ja joukkoliikenteen väliin”, toteaa Tuupin Pekka Möttö.

Kyyti-vaihtoehdoista Expressissä mennään ”suorinta tietä”, Flexissä joustetaan jonkin verran ja Smartissa enemmän, jolloin hinta voi painua lyhyillä matkoilla vain siihen edellä mainittuun 2 euroon.

Uudistettu Tuup-sovellus toimii hyvin. Tilaaminen onnistuu kätevästi ja lähestyvän Kyyti-taksin näkee kartalta. Myös maksu hoituu sovelluksen kautta.

Uudistettu Tuup-sovellus toimii hyvin. Tilaaminen onnistuu kätevästi ja lähestyvän Kyyti-taksin näkee kartalta. Myös maksu hoituu sovelluksen kautta.

Tilasimme Tuupilla reilun kolmen kilometrin Kyydin kohteena Oulun keskusta. Tilaus piti tehdä Android-puhelimella, koska Tuupin iPhone-sovellus ei ole vielä ehtinyt päivittyä uudella Kyyti-toiminnolla. Päivityksen pitäisi kuitenkin ilmestyä myös iPhonelle lähipäivinä sen vain mentyä läpi Applen prosessista.

Onnistuneen Kyyti-tilauksen jälkeen kaikki sujui oikeastaan täysin ilman yllätyksiä. Sovelluksesta näkee auton lähestymisen kartalla sekä arvioidun saapumisajan. Ajoissa pihalle valmiiksi. Tilataksin kyytiin. Ja liikkeelle.

Tällä testimatkallamme Kyytiin ei sattunut muita matkustajia, joten matka taittui suoraan määränpäähän.

Kyydin päätteeksi ei ole tarvetta maksaa käteisellä tai kortilla. Maksu hoituisi mukavasti sovelluksen kautta. Kyydin hinta on jo ennakkoon tiedossa, sillä se kerrotaan eri vaihtoehdoille jo ennen tilauksen tekoa.

Tänään Kyytimme oli vielä ilmainen. Sovellus kuitenkin kertoo jo eri vaihtoehtojen hinnat. Syystä tai toisesta vaihtoehdoista keskimmäinen, Flex, olisi sovelluksen mukaan tänään ollut halvin vaihtoehto. Tavallisesti enemmän mahdollisesti kiertävän ja muita matkustajia kyytiin poimivan Smartin pitäisi olla halvin. Joka tapauksessa esitetyt hinnat olivat kymmeniä prosentteja tavallista taksitilausta edullisempia, vaikkei lähelle kohuttua 2 euroa tällä välillä oltaisikaan tänään tilauksemme aikaan päästy.

Uber on maailmalla myös tuonut palveluunsa Kyydin eri palvelutasoja muistuttavan UberPoolin, jossa kyytiin voidaan poimia muitakin samaan suuntaan matkaavia. Uberista suomalainen Kyyti kuitenkin eroaa käyttämällä taksiluvallisia kuljettajia. Oulussa yhteistyökumppanina on Taksi Virpi -taksiyritys.

Oulusta Kyydin on tarkoitus laajentua jo kevään aikana vielä Turkuun sekä Tampereelle. Helsinkiin tähdätään syksyllä.

Jatkossa Kyydin voi ehkä tilata jo myös junalipun yhteydessä. ”Uusi Kyyti-palvelu on erittäin kiinnostava, täydentäisi junamatkaa erinomaisesti sekä muodostaisi edullisen matkaketjun. Tavoitteena on yhdessä Kyydin kanssa testata palvelua tämän vuoden aikana”, sanoo suunnittelujohtaja Antti Tuominen VR:ltä.

Kaiken kaikkiaan Kyydistä jäi erinomainen ensivaikutelma.

Tuntuu, että olisi tyhmää kulkea enää taksilla – muuten kuin Kyydillä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Seppo Jyvänen

  ”Tällä testimatkallamme Kyytiin ei sattunut muita matkustajia, joten matka taittui suoraan määränpäähän.”

  Tahaton naurahdus pääsi tässä kohtaa. Ilmainen kyyti, eikä ketään muuta kiinnostanut. ”Sattumaa” tosiaan. Kertoo hyvin tämän konseptin toimivuudesta. Ei ihmiset käytä taksia vaikka se on ilmainen, ne käyttää sitä viimeisenä vaihtoehtonaan, ja silloin kun on kiire omien aikataulujen mukaan.

  • Markus Lehtiniitty

   Kyllä palvelua tänään oli käytetty. :)

   Aika harva kuitenkaan uutisen lukeneista on tänään Oulussa, käyttää Androidia, lataa sovelluksen, rekisteröityy ja kirjautuu siihen ja keksii vieläpä menoa palvelun kokeilemiseksi, niin että samaan suuntaan olisi samaan aikaan useita matkustajia. Mutta pikku hiljaa ajan kanssa…

   • Kartsa

    Näin vaan saman alan miehenä ihmettelen, miten ”pikku hiljaa ajan kanssa” kehitetään firman pyörittämiseen tarvittavat menot, kuten palkat, verot, vakuutukset, huoltokulut ym? Täytyy olla firmalla julmetusti plakkarissaan rahaa, jotta tuota hommaa pyörittää vähänkään kauemmin.

 2. Hendriks

  En usko tällaisen konseptin menestykseen Suomessa, ”kaupungit” liian pieniä ja harvaan asuttuja!. Lisäksi mielettömät bensaverot,.

  PS. Tämä on selvästi maksettu mainos, eikä puolueeton arvostelu!.

 3. Kairaaja

  Hieno idea, mutta suomessa ei tule toimimaan. Muualla tätä kannattaa kokeilla.

 4. Kepu
 5. SemiP

  Juurikin näin. Minusta tavallinen taksi maksaa maltaita kun espoosta kentälle saa pulittaa 70€!!! Sillä pääsee joo Tallinnaan hotellit ja kaikki.

  • Leppäkaara

   Muuta Espoon Leppävaaraan, maksaa 35€ kentälle

Tuoreimmat jutut