Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sadat miljoonat Apple-tilit vaarassa – tilit uhataan nollata

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

tietoturva smartphone mobile security

Turkkilainen tuore hakkeriryhmä Turkish Crime Family on ilmoittanut Twitterissä uhannut nollata 200 miljoonan Apple-käyttäjän tilit, mikäli Apple ei maksa heille vaadittuja lunnaita. Yhtiöllä on aikaa hoitaa tilanne huhtikuun seitsemänteen päivään asti. Lisätietoja tilanteesta sai Motherboard.

Mikäli Turkish Crime Family ryhtyy nollamaan Apple-tilejä, tämä tarkoittaisi, että esimerkiksi käyttäjien iCloud-tileiltä katoaisi kuvat ja muut dokumentit, joita käyttäjä on sinne tallentanut.

Yksi hakkeriryhmän jäsenistä kertoo, että heillä on pääsy yhteensä yli 300 miljoonalle tilille. Toinen taas kertoo, että yhteensä he pääsevät 559 miljoonalle tilille. Twitterissä julkaistussa uhkauksessa puhutaan taasen 200 miljoonasta, joten ei ole täysin selvää, kuinka monelle tilille heillä on oikeasti pääsy. Twitterissä tuoreen twiitin mukaan he vahvistuvat ja kasvavat jatkuvasti, ja ovat nyt saaneet nostettua hakkeroitujen Apple-tilien määrän 519 miljoonasta 627 miljoonaan.

Motherboard kertoo, että hakkeriryhmä vaatii Applelta 75 000 dollaria Bitcoineina tai Ethereumeina. He suostuvat myös iTunes-lahjakortteihin, mikäli he saavat niitä 100 000 dollarin arvosta.

Jotta Turkish Crime Family otettaisiin tosissaan, on ryhmä jakanut Motherboardille videon ja kuvakaappauksia, joissa on väitetysti tunkeuduttu joidenkin käyttäjien Apple-tileille. ”Haluaisimme teidän tietävän, että me emme palkitse kyberrikollisia lain rikkomisesta”, Applen väitetään kommentoineen hakkeriryhmälle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. qwertyli123

  Jos rikolliset oikeasti toteuttavat uhkauksensa, niin Apple kyllä huomaa aika nopeasti, jos tilejä aletaan nollaamaan poikkeuksellisen kovalla tahdilla. Silloin Apple voi väliaikaisesti estää nollaamisen ja pyytää käyttäjiä vaihtamaan salasanan. Joten enpä usko, että pystyvät nollaamaan miljoonia tilejä. Tosin ikävä juttu niiden kannalta, joiden tilin he pystyvät nollaamaan.

  Mitään suurta negatiivista uutista asiasta ei kuitenkaan tulla näkemään, joten Applea ei ehkä kauheesti kiinnosta maksaa suuria lunnaita tuollaisen uhkauksen takia

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  75000 dollaria siitä, että pystyisi nollaamaan 200M tiliä? 😄
  Tai jos ei muuta ni antakaa iTunes lahjakortteja. 😆

  Nyt ne näyttää korottaneen vaatimustaan, koska tuon alkuperäisen summan oli ilmoittanut joku niiden vanha jäsen.

  Näitä ei tarviis muuta ku läpsiä poskille ja käskeä mennä vaikka ulkoilemaan.

Tuoreimmat jutut