Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi iPad on yksinkertaisesti vain iPad – Applen edullisin tabletti

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple iPad

Apple on tänään esitellyt uuden jäsenen tablettimallistoonsa. Uutuus kantaa yksinkertaisesti nimeä iPad, ja se korvaa mallistosta aiemman iPad Air 2 -mallin. Uutuus on samalla myös Applen nykyisen tablettimalliston edullisin.

iPad tulee mallistoon iPad Pro- ja iPad mini 4 -mallien väliin, ja vastaa ulkoisesti vanhaa, 7,5 millimetriä paksua iPad Air -mallia. Sen ominaisuuksiin kuuluvat tuttu 2048×1536 pikselin Retina-näyttö, 1,2:n ja kahdeksan megapikselin kamerat, Touch ID -sormenjälkitunnistin ja iOS 10 -käyttöjärjestelmä. Järjestelmäpiirinä on iPhone 6s- ja SE-malleista tuttu Apple A9. A9 on joitain kymmeniä prosentteja tehokkaampi kuin iPad Air 2:ssa käytetty A8X-piiri. Akkukestoksi Apple ilmoittaa iPadeille tyypilliset 10 tuntia.

Uutuus tulee tarjolle hopean, kullan ja tähtiharmaan väreissä, ja tallennustilaa on versiosta riippuen 32 tai 128 gigatavua. Lisäksi valittavissa on pelkkää Wi-Fi-yhteyttä käyttävä malli sekä Wi-Fi- ja LTE-yhteyksillä varustettu malli.

Uuden iPadin esittelyn yhteydessä mallistosta jää pois vanha iPad mini 2, ja näin uutuus on Applen malliston edullisin tabletti. Uutuuden hinnat alkavat 419 eurosta, eli laitteen suositushinta on 30 euroa alhaisempi kuin Air 2:lla, jonka hintaa rukattiin viimeksi syksyllä 9,7-tuumaisen Pro-mallin julkaisun yhteydessä. Kalleimmillaan uusi iPad maksaa 128 gigatavun tallennustilan ja LTE-yhteyden kanssa 679 euroa. Ohut iPad mini 4 on jatkossa tarjolla vain 128 gigatavun tallennustilalla ja alkaen 499 euron hinnalla.

Uuden iPadin myynti alkaa Applen verkkokaupassa perjantaina 24. maaliskuuta kello 17.01.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Eihän Air 2:sta ole edelleenkään syytä päivittää?. 🤔

  • Henrik Henrik Henrik

   Ei todellakaan, tämähän on käytännössä Air 1 uudella prosessorilla. Eli uusi laite on saman kokoinen ja painoinen kuin Air 1 gen (isompi ja painavampi kuin Air 2).

   Lisäksi näytöstä puuttuu laminointi ja oleofobinen pinnoite.

   • Markus Lehtiniitty

    Oleofobinen pinnoite kyllä löytyy uudestakin, kuten Aireistakin.

    iPad Prossa lisäksi heijastusta vähentävä pinnoite.

 2. MobileTechnology

  Melko turha päivitys, edelleen odottelen uutta iPad Pro:ta jossa on Force Touch. Lisäksi olisi voinut nimetä uuden iPadin iPad Air 3, tulevaisuudessa tulee sekaannuksia iPad 1 ja tämän nykysen iPadin erottamisessa yms

 3. Qwertyli

  Saa nähdä, että onko seuraava iPad yksinkertaisesti enää ”iPad”. Aiemminhan Apple yritti samaa nimeämiskäytäntöä iPad 3:n kohdalla. Silloin markkinointi meni tosin vähän pieleen, kun monet luuli, että sen nimi oli ”The New iPad”.

 4. Yusa

  Erinomainen päivitys, tätä on jo kaivattu. Menee hankintaan isolla muistilla. iPadista ei kuitenkaan ole työkaluksi, mutta hyvä lukulaite se on, kunhan muistia on riittävästi erilaisille arkistoille.