Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nyt se onnistuu – rahansiirto kahden pankin välillä reaaliaikaisesti vain puhelinnumerolla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Siirto tulee osaksi S-mobiilia.

Siirto tulee osaksi S-mobiilia.

Nordea avasi oman Siirto-palvelunsa jo pari viikkoa sitten. Tänään mukaan liittyy S-Pankki. Näin uuden Siirto-kokonaisuuden hyödyistä eli välittömästä, viiveettömästä rahansiirrosta eri pankkien välillä on nähty ensimerkit.

S-Pankki tuo Siirron osaksi S-mobiili-sovellustaan eikä erillisenä sovelluksena kuten Nordea. Siirrot ovat maksuttomia. Toiminnon saa käyttöön päivitetyssä S-Mobiili-sovelluksessa kirjautumalla verkkopankkitunnuksilla ja siirtymällä Siirto-välilehdelle.

Pankkien omistaman, myös Otto-automaateista vastaavan Automatian kehittämä Siirto tulee haastamaan ennen kaikkea Danske Bankin kehittämän, jo useiden vuosien aikana suosituksi nousseen MobilePayn.

Pankeista OP on myös ottamassa Siirto-teknologian käyttöön huhtikuussa Pivossa ja OP-mobiilissa. Toistaiseksi Pivolla voi jo maksaa kaverille MobilePayn tavoin.

Uusi Siirto eroaa kahdella merkittävällä tavalla MobilePaysta. Ensinnäkin se perustuu siirtoon suoraan pankkitililtä, joten maksu/luottokorttia ei tarvitse ilmoittaa tai edes välttämättä olla olemassa. Toiseksi jatkossa Siirto tulee toimimaan useampien pankkien – nyt jo Nordean ja S-Pankin, ja aivan pian OP:n ja jatkossa ainakin Aktian – kanssa, jolloin näiden välillä rahasiirrot tapahtuvat reaaliaikaisesti, kun MobilePayssa rahan todellinen siirtyminen voi kestää seuraavaan päivään asti. Myöskään Siirrossa ei tarvitse tietää tilinumeroa, vaan rahasiirto ohjautuu puhelinnumeron perusteella oikeaan osoitteeseen.

MobilePayn tavoin Siirto-kokonaisuuden liiketoimintaideana on tarjota palvelu ilmaiseksi henkilöasiakkaille ja myöhemmin veloittaa yrityksiä asiakkaiden maksaessa Siirrolla. Vielä toistaiseksi Siirto on tarkoitettu vain henkilöasiakkaiden välisiin rahasiirtoihin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Mutta miten pelkän puhelinnumeron avulla raha voi päätyä oikealle tilille, jos käyttäjällä on niitä monta?.

    • Kari

      Käyttäjä voi liittää yhden puhelinnumeron vain yhden pankin yhteen tiliin.

Tuoreimmat jutut