Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nordea Siirto mahdollistaa nyt välittömän rahasiirron älypuhelimella

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nordea Siirto.

Nordea Siirto.

Nordea on maaliskuun alussa avannut ja tuonut tarjolle Siirto-sovelluksensa, joka on ensimmäinen uutta pankkien välistä Siirto-järjestelmää käyttävä rahansiirtosovellus.

Pankkien omistaman, myös Otto-automaateista vastaavan Automatian kehittämä Siirto tulee haastamaan ennen kaikkea Danske Bankin kehittämän, jo useiden vuosien aikana suosituksi nousseen MobilePayn.

Pankkien sovelluksista OP:n Pivo on myös ottamassa Siirto-teknologian käyttöön huhtikuussa. Toistaiseksi Pivolla voi maksaa kaverille MobilePayn tavoin.

Uusi Siirto eroaa kahdella merkittävällä tavalla MobilePaysta. Ensinnäkin se perustuu siirtoon suoraan pankkitililtä, joten maksu/luottokorttia ei tarvitse ilmoittaa tai edes välttämättä olla olemassa. Toiseksi jatkossa Siirto tulee toimimaan useampien pankkien kanssa, jolloin näiden välillä rahasiirrot tapahtuvat reaaliaikaisesti, kun MobilePayssa rahan todellinen siirtyminen voi kestää seuraavaan päivään asti. Myöskään Siirrossa ei tarvitse tietää tilinumeroa, vaan rahasiirto ohjautuu puhelinnumeron perusteella oikeaan osoitteeseen.

Toistaiseksi Siirtoa pääsevät Nordean sovelluksella käyttämään vasta sen asiakkaat. Myös rahan vastaanottaminen vaatii Siirto-sovelluksen, joten vielä tässä ja nyt Siirto rajoittuu vain Nordean asiakkaiden sisäiseen käyttöön. Huhtikuussa järjestelmään mukaan tulevan OP:n lisäksi pankeista S-Pankki ja Aktia ovat jo ilmoittaneet lähtevänsä mukaan. Danske Bank empii toistaiseksi oman MobilePay -palvelunsa takia, mutta on kertonut seuraavansa Siirron kehittymistä.

Nordea Siirto on saatavilla Androidille ja Applen iOS-laitteille. Sen käyttö vaatii lisäksi pankkitilin, verkkopankkitunnukset sekä Nordean Tunnusluvut-sovelluksen. Yli 30 euron Siirto-maksut täytyy vahvistaa tunnusluvulla. Siirron kautta voi ainakin toistaiseksi siirtää korkeintaan 1 700 euroa päivässä. Siirron käyttö on ilmaista.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Prinssi

  Mikähän juju tässä on takana? Vai onko yrityksen varoja käytetty hyvää hyvyyttään, pientä ihmistä ilostuttamaan…

  • Hendriks

   Meni vähän pointtisi ohi?.

   • Prinssi

    No ihan vaan aattelin, että kun on vanha sanonta – mikään ei ole ilmaista – kas kun artikkelin lopussa näin annettiin ymmärtää… niin että olisi ollut toimittajalta fiksu veto tehdä tutkintaa, vaikka tämä klikkikulttuuri nyt ei olekaan mitään tutkivaa journalismia, jaa, no tämähän onkin vaan tekstien copya ja peistaamista, joten on ehkä epätodellista toiveajattelua… taloudellista hyötyähän pankit jahtaa, oletan…

    • Hendriks

     Meni edelleen ohi. Siis pidät jotenkin outona sitä, että pankit kehittävät palveluitaan teknologian kehittyessä?

     • Prinssi

      Sorry, ei voi auttaa, jos luetun ymmärtäminen on hakusessa…

 2. Niin nähty

  Paljon Mobiili.fi on saanut tuottoa tästä mainoksesta?Eihän tämä oikeastaan mitään nykytilanteesta muuta. Mobilepay on tarjonnut välittömän siirron omille asiakkailleen älypuhelimella jo vuosia. Muidenkin pankkien asiakkailla rahst siirtyy saman arkipäivän aikana, jos siirto tehty ennen klo 16:30.

  OP:n Pivo tarjonnut vähän pitempään välitöntä siirtoa omien asiakkaidensa kesken sekä. muiden pankkien asiakkaille 1-2 arkipäivän viiveellä. Kaikki nämä 3 palvelua vaativat puhelinnumeron.

  Mobilepay kuitenkin kätevin kun pankkitunnuksia ei tarvitse ollenkaan, kuten muissa näissä palveluissa.

  Lisäksi erittäin typerää on jokaisen pankin tehä oma sovellus, kun voisivat keskenään kehittää (tai Automatian johdolla) yhteisen sovelluksen, jota kaikkien mukana olevien pankkien asiakkaat voisivat käyttää.

  • Markus Lehtiniitty

   0 €. Ei mainos.

 3. Kari

  MobilePayn etu Nordean Siirto-sovellukseen verrattuna on mahdollisuus asentaa Windows-puhelimeen. Mulla HP Elite x3 ja maksoin MobilePayllä eilen McDonald’sissa (NFC-jakamista käyttäen). Kaksi pirtelöä yhden hinnalla.