Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia tekee johto- ja organisaatiomuutoksia: palveluiden painoarvo kasvaa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NOKIA LogoNokia on kertonut uudistavansa organisaatiotaan nyt Alcatel-Lucent-järjestelyn läpiviennin jälkeen. Nokian mobiiliverkkojen liiketoimintaa vetänyt Samih Elhage jättää yhtiön.

”Näiden muutosten tavoitteena on vauhdittaa strategiamme toteuttamista”, sanoi Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri. ”Niiden myötä olemme paremmassa asemassa tehdä vahvaa taloudellista tulosta, kasvattaa palveluliiketoimintaamme, vastata mobiiliverkkoasiakkaiden muuttuviin tarpeisiin, saavuttaa kustannussäästö- ja meneillään olevat muutostavoitteemme, ja edesauttaa strategista innovointia koko verkkoliiketoiminnassamme”.

”Samihin saavutukset Nokiassa ovat olleet merkittäviä. Hän auttoi johtamaan Nokia Siemens Networksin muutosta ja luomaan kurinalaisen toimintamallin, joka on edelleenkin kilpailuetumme. Samih oli myös yksi kantavista voimista Alcatel-Lucent-yrityskaupassa ja sen nopeassa ja menestyksekkäässä integraatiossa”, Suri sanoi. ”Hän on ollut läheinen ystäväni ja neuvonantaja sekä hyvinä että huonoina aikoina ja tuen häntä täysin tässä muutoksessa”.

Nokia jakaa nykyisen Mobile Networks -liiketoimintaryhmänsä kahteen erilliseen, mutta tiiviisti sidoksissa olevaan yksikköön: Mobile Networks, joka keskittyy tuotteisiin ja ratkaisuihin, ja Global Services, joka keskittyy palveluihin.

Nokialle jatkossa yhä tärkeämpi palveluiden osa-alue nousee jatkossa paremmin esille, kun se itsenäistyy Mobile Networksin alta ja raportoi jatkossa suoraan Surille.

Lisäksi Nokian Chief Innovation and Operating Officer (CIOO) -organisaatio jakautuu. Organisaation nykyiset operatiiviset toiminnot siirretään uuteen Chief Operating Officer (COO) -organisaatioon, innovointitoiminta siirretään Nokian teknologiajohtajan alaisuuteen ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien hautomotoiminta siirtyy Nokian strategiajohtajan vastuulle.

Näin Nokia purkaa tähänastisen aikanaan yllättäneen järjestelyn, jossa operatiivinen johtaja oli myös innovaatioista vastannut johtaja. Erilaisen profiilin tehtävänkuvat toimivat todennäköisesti paremmin erillään.

Nokian johdon tehtävät muuttuvat seuraavasti:

 • Marc Rouanne, joka toimii tällä hetkellä innovaatio- ja operatiivisena johtajana, siirtyy Mobile Networks -liiketoimintaryhmän johtajaksi vastuualueinaan mobiilituotteet ja -ratkaisut mukaan lukien 4G, 5G, pilvipalvelut, piensolut ja muut kehittyneet mobiiliratkaisut. Rouanne jatkaa johtokunnan jäsenenä ja raportoi Surille.
 • Igor Leprince, joka vastaa nykyisin Global Services -yksiköstä, siirtyy johtamaan uutta Global Services -liiketoimintaryhmää, joka koostuu Mobile Networks -liiketoimintaryhmään tällä hetkellä kuuluvasta Services-organisaatiosta sekä läpi yhtiön kehitettävistä verkonhallintapalveluista. Leprincestä tulee uusi johtokunnan jäsen, ja hän raportoi Surille.
 • Monika Maurer, joka toimii nykyisin Fixed Networks -liiketoimintaryhmän operatiivisena johtajana ottaa vastaan koko yhtiön operatiivisen johtajan tehtävän vastaten Nokian toimintamallista, globaaleista toiminnoista (tuotanto ja toimitusketju), hankinnoista, kustannussäästö- ja muutosohjelmien toimeenpanosta, informaatioteknologiasta, kiinteistöistä ja laadun hallinnasta. Maurerista tulee uusi johtokunnan jäsen, ja hän raportoi Surille.
 • Marcus Weldon, joka on tällä hetkellä Nokia Bell Labsista vastaava johtaja ja yhtiön teknologiajohtaja, säilyttää nykyisen vastuualueensa. Weldonista tulee uusi johtokunnan jäsen, ja hän raportoi Surille.
 • Strategiajohtaja Kathrin Buvacin vastuualue laajentuu kattamaan myös uusien liiketoimintamahdollisuuksien hautomotoiminnan. Markkinointijohtaja Barry French ottaa uusina alueina vastuulleen terveyden, turvallisuuden, tietoturvan ja ympäristön. Sekä Buvac että French pysyvät johtokunnan jäseninä ja raportoivat Surille.

Nokian taloudellinen raportointi jatkaa ennallaan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Nrde

  Ei taida olla yhtään suomalaista oikeissa johtotehtävissä.

  • Markus Lehtiniitty

   Kristian Pullola on talousjohtaja, varsin tuore poiminta Timo Ihamuotilan seuraajaksi. Tässä yhteydessä ei Pullolan duunit kuitenkaan muuttuneet, niin ei tullut artikkelissa mainittua.

 2. Hendriks

  Rajeev Suri on kyllä parasta mitä Nokialle on tapahtunut pitkiin aikoihin!. Voin hyvin kuvitella millaisessa ahdingossa firma olisi jonkin kotimaisen teekkarin ohjaimissa!.

Tuoreimmat jutut