Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vaara voi yhä olla olemassa – Google sanoo samaa kuin Apple: Monet CIA-vuotojen paljastamista haavoittuvuuksista jo paikattu

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Android-laitteissakin voi yhä olla CIA-asiakirjojen nyt paljastamia haavoittuvuuksia.

Android-laitteissakin voi yhä olla CIA-asiakirjojen nyt paljastamia haavoittuvuuksia.

Google on nyt kommentoinut CIA-asiakirjojen paljastamia haavoittuvuuksia ja hyökkäysmenetelmiä.

Vuotosivusto WikiLeaks julkaisi aiemmin tällä laajasti materiaalia Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun CIA:n käytössä olevista tekniikoista sekä mahdollisuuksista salakuunnella ja päästä käsiksi muun muassa Android- ja Apple-laitteiden tietoihin. Mobiililaitteiden lisäksi CIA:lla olisi keinot esimerkiksi salakuunnella Samsungin älytelevisioiden kautta.

”Tarkasteltuamme näitä asiakirjoja, olemme luottavaisia molempien Chromen ja Androidin tietoturvapäivitysten ja -suojausten jo suojelevan käyttäjiä monilta näistä väitetyistä haavoittuvuuksista. Analyysimme jatkuu ja tulemme ottamaan käyttöön mahdolliset tarvittavat lisäsuojaukset. Olemme aina tehneet turvallisuudesta tärkeän prioriteettimme ja jatkamme panostamista puolustukseemme”, todetaan Googlen kommentissa.

Applen tavoin Google kertoo sen ajan tasalle päivitettyjen ohjelmistojen olevan jo suojattu monilta haavoittuvuuksilta. Sanamuodoista päätellen sekä Applen että Googlen ohjelmistoista on kuitenkin paljastunut myös vielä paikkaamatta olevia haavoittuvuuksia. Tarkempia tietoja asiasta ei kuitenkaan vielä ole.

CIA:n keinojen WikiLeaks-vuoto voi avata käytetyt tekniikat sekä haavoittuvuudet koko maailman hakkereiden käyttöön.

Kaikkiaan CIA:n arsenaaliin lukeutuu haittaohjelmia, viruksia, troijalaisia, nollapäivähaavoittuvuuksia sekä etänä käytettäviä hallintaohjelmia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut