Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple pääsee pälkähästä? Ei joudukaan maksamaan 533 miljoonaa dollaria

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple logoApple näyttää selviävän yhden patenttitrollin kynsistä, kun oikeus on nyt katsonut tämän kolme patenttia pätemättömiksi liian yleisluontoisina ratkaisuina, joita ei voida pitää keksintöinä. Asiasta raportoi Ars Technica.

Apple tuomittiin ensimmäisessä oikeusasteessa alkuvuodesta 2015 yhteensä 533 miljoonan dollarin korvauksiin Applen myymien musiikkikappaleiden, videoiden ja sovellusten digitaalista tekijänoikeussuojausta sekä maksamista koskevaksi nähtyjen Smartflash-yrityksen patenttien perusteella. Smartflash myös oli jatkamassa oikeustaistoa hakemalla korvauksia myös alkuperäistä oikeusjuttua tuoreempien laitteiden myynnin perusteella, joten korvaukset olisivat voineet vielä kasvaa – jos vain väitteet olisivat pysyneet hengissä.

533 miljoonan dollarin korvaussumma olisi ollut suurin ikinä oikeuden päätöksellä patenttitrollille, eli ainoastaan patenttien rahastamiseen liiketoimintansa perustavalle yritykselle, maksettava korvaus. Näin ei kuitenkaan lopulta nyt näytä käyvän, kun valitustuomioistuin on todennut patentit mitättömiksi.

Lisäksi Smartflashin valitusmahdollisuuksiin korkeimpaan oikeuteen eivät asiantuntijat enää usko.

Smartflash oli alun perin 1990-luvulla vielä digitaalista musiikkisoitinta tarjonnut yritys. Sen liiketoiminta kuitenkin loppui jo vuonna 2002, mutta omistaja Patrick Racz piti patentit voimassa ja lähti niillä erityisesti Applen perään suurten rahojen toivossa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut