Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

T&T: Kohuttu Turing sanoo aloittavansa puhelinvalmistuksen Salossa jo lähiaikoina

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Tulevan Turing-puhelimen konseptikuva.

Mahdollisen tulevan Turing-puhelimen konseptikuva.

Turing Robotic Industries vakuuttelee edelleen aloittavansa puhelimien valmistuksen ja tuotekehityksen Salossa. Toimitusjohtaja Steve ”Syl” Chaon mukaan tehdas Salossa aloittaa 23. maaliskuuta, uutisoi Tekniikka & Talous. Vielä tässä kuussa tapahtuva aloitus toteutetaan kuitenkin niin sanottuna ”soft launchina”, eli vähitellen.

Valmistuskumppaneita Turingille kartoittava Karri Suosara kertoi Barcelonan Mobile World Congressissa Mobiili.fille, että tuotekehitys on tällä hetkellä käynnissä Kiinassa, ja että Salossa odotellaan. Neuvotteluja mahdollisten valmistuskumppaneiden kanssa käydään jatkuvasti.

Turingilla on Salossa entinen Nokian Nakola-tehdas, jossa olisi tuotantolaitteet valmiina. Kumppania voidaan hakea valmistamaan puhelinta myös Salon tehtaassa, joka tällöin vuokrattaisiin alihankkijalle.

Turing on edelleen aikeissa käyttää suomalaisen Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmää, jonka osalta kehitystyötä jatketaan. Uuden laitteen virallisesta esittelystä ei vielä ole kuitenkaan tietoa.

Turingin ensimmäisen puhelimen valmistus piti Salossa alkaa jo viime keväänä, mutta puhelimesta tuli lopulta liian kallis, jotta se olisi kelvannut puhelimen turvaominaisuuksia arvostaville viranomaisasiakkaille. Turingin toiminta etenee nyt rahoittajien varoin.

Tammikuussa Turingin irtain omaisuus Salossa asetettiin takavarikkoon, kun yksi Turing Robotic Industries Oy:n omistajista haki käräjäoikeudelta takavarikkoa satojen tuhansien eurojen saataviensa tueksi. Toimitusjohtaja Chaon mukaan kyse oli väärinkäsityksestä, eikä talousvaikeuksia ole.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Kumpi tulee ensin: Turingin puhelin vai länsimetro?

 2. Hendriks

  Pyramidihuijaus!. 😓

 3. Vekke

  Miksi kukaan tietoturvaa arvostava ostaisi epämääräisen Turing-puhelimen?

  Siksi kun Sailfish on avointa koodia? No mistäs ostaja tietää mistä koodipohjasta luurin firmis on käännetty? Tai mitä jekkuja kiinarautaan on kätketty?

  Vai onko ajatus, että ostaja lataa sorsat, käy läpi koko koodipohjan, kääntää itse ja asentaa?

  • jojo

   Saifish OS ei ole avointa lähdekoodia. Jopa Android on enemmän avointa koodia.

 4. MARKKU

  Uskoo ken näkee…

Tuoreimmat jutut