Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Muistatko vielä Googlen ”Pahvin”? Edullista VR-ratkaisua toimitettu jo 10 miljoonaa kappaletta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Cardboard

Kesällä 2014 Google julkaisi Cardboardin, pahvirakenteisen virtuaalitodellisuussilmikon. Kohtuullisen yksinkertainen pahviratkaisu yhdessä tarkoitukseen sopivien sovellusten kanssa on antanut niin Android- kuin iPhone-käyttäjienkin tutustua virtuaalitodellisuuteen ja 360 asteen videoihin kohtuullisen edullisesti ja pienellä vaivalla. Googlen mukaan Cardboardeja on nyt toimitettu yhteensä yli 10 miljoonaa kappaletta.

Pahvilaseja on toimitettu hurja määrä, ja käyttöäkin niille on selvästi löydetty, sillä Cardboard-yhteensopivia sovelluksia on Google Play Kaupasta ladattu yhteensä yli 160 miljoonaa kertaa. Eri sovelluksista 30 on kerännyt jo yli miljoonaa latauskertaa kukin.

Cardboard toimi ikään kuin Googlen ponnahduslautana VR- ja 360-materiaaleihin, ja pahvirakennelmasta saamiensa oppien pohjalta Google lokakuussa esitteli Daydreamin, muovi- ja kangasrakenteisen VR-silmikon yhdessä langattoman ohjaimen kanssa.

Daydream-yhteensopivia puhelimia on tähän mennessä julkaistu kuusi, ja erilaisia Daydream-sovelluksia Play Kaupasta löytyy jo sata kappaletta. Googlen mukaan mukavasti käytettävä ja mukaansatempaava Daydream kerää keskimäärin 40 minuuttia käyttöä joka viikko. Erityisen suosittua VR-materiaalia ovat 360 asteen videot, joita YouTubesta löytyy jo satoja tuhansia, ja YouTube onkin sekä käyttöaikojen että käyttäjämäärien perusteella kaikkein suosituin Daydream-sovellus.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut