Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google lopetti omien läppäreiden kehityksen – miten käy mystisen Andromedan?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Chromebook Pixel

Vuoden 2013 Google Chromebook Pixel.

Googlen laitteista vastaava johtaja Rick Osterloh on tavannut kourallisen journalisteja Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa, ja tuossa tapaamisessa Osterloh on kertonut Googlen lopettaneen sen omien kannettavien tietokoneiden kehittämisen, uutisoi TechCrunch. Avoimeksi jää ainakin erikoisen Andromeda-käyttöjärjestelmän kohtalo.

Pixel-mallinimi on tätä nykyä käytössä Googlen omissa Android-puhelimissa, mutta aiemmin Pixel-nimi on ollut käytössä Googlen omissa huippuluokan Chrome OS -läppäreissä. Ensimmäinen niistä julkaistiin vuonna 2013 ja toinen sukupolvi vuonna 2015. Jälkimmäisen mallin valmistus loppui viime vuonna, ja nyt laite on jo myyty loppuun Googlen omasta verkkokaupasta. Kolmatta Pixel-mallia on Osterlohin puheiden perusteella turha odottaa.

Google ei suinkaan ole luovuttanut sen Chrome OS -käyttöjärjestelmän kanssa. Tälläkin hetkellä yhtiö rummuttaa kotimaassaan Yhdysvalloissa Samsungin laadukkaita Chromebookeja, mutta uusille Google-brändätyille kannettaville koneille ei ole mitään suunnitelmia.

Googlen vetäytyminen omien läppäreiden kehityksestä nostaa esiin kysymyksen, mitä tapahtuu mystiselle Andromeda-käyttöjärjestelmälle. Kolmannen sukupolven Pixel-läppärin huhuttiin olevan varustettu uudella Andromeda-käyttöjärjestelmällä, joka sulauttaisi yhteen Android- ja Chrome OS -käyttöjärjestelmät. Mikäli Andromeda-laite Googlelta on edelleen tulossa, ei se ainakaan tule läppärin muodossa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Matti#2

    Harmi, ettei sitä Samsungin chromebookkia tule Eurooppaan. Pitänee sitten harkita Acer R13:sta.

Tuoreimmat jutut