Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Muistatko vielä hurjat ”Nokia Nseries -paluuhuhut”? Tänään kohun aiheuttanut puhelin julkistettiin – ja harva huomasi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Parisen viikkoa sitten netin ja erityisesti suomalaiset mediat valtasivat ”huhut” Nokian N-sarjan paluusta. Nseries oli tulossa takaisin, ja ihan ensimmäisenä vuorossa olisi N95:n paluu – viimeisen vielä hyvin menestyneen Nokian huippupuhelimen.

Tämä oli väitetty vuotokuva uudesta Nokian Nseries-puhelimesta.

Tämä oli väitetty vuotokuva uudesta Nokian Nseries-puhelimesta.

Varsin nopeasti selvisi, ettei uusilla tulevilla Nokia-puhelimilla ollut oikeasti mitään tekemistä ”Nseries-huhujen” kanssa. Sen sijaan kyse oli kiinalaisen 360 Mobiles -yrityksen kutsusta tulevaan julkistustilaisuuteen. Kutsunsa mukana 360 Mobiles toimitti vanhan Nokia N81:n. Joillakin kiinalaisvalmistajilla on ollut erikoinen tapa lähetellä Nokia-puhelimia kutsujensa yhteydessä.

Kun alkuperäisistä Nseries-huhuista kertoi harva se media, huomattavasti harvempi kertoi paljastuksen osoittautumisesta tuulesta temmatuksi.

Vielä harvempi on huomioinut, että tänään se kohkattu ”Nseriesin paluu” tapahtui.

Kiinalaisvalmistaja 360 Mobiles nimittäin lanseerasi tänään uuden 360 N5 -puhelinmallinsa. Puhelimessa ei ole mitään hirvittävän erikoista, mutta se vaikuttaa ihan käyvältä Android-puhelimelta: 5,5 tuuman näyttö 1920×1080 pikselillä, Qualcomm Snapdragon 653 -järjestelmäpiiri, 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 13 megapikselin takakamera f/2,0-aukolla ja 8 megapikselin etukamera sekä 4 000 milliampeeritunnin akku, Quick Charge 3.0 -pikalatauksella.

360 N5 -puhelin.

360 N5 -puhelin.

360 N5:n värejä.

360 N5:n värejä.

Merkittävin erikoisuus 360 N5:ssä on 6 gigatavun RAM-muisti, mikä ei kuitenkaan varsinkaan Kiinassa ole ihmeellistä enää nykypäivänä. Kookasta RAM-muistia on pyritty myös hyödyntämään 360 N5:ssä erityisillä – ja varsin erikoisilla – tavoilla. Ominaisuuksista FastZone pitää tärkeimmät sovellukset aina avatussa tilassa taustallakin, jolloin ne ponnahtavat esiin nopeammin. Infinity puolestaan nimensä mukaisesti sallii saman sovelluksen avaamisen rajattomasti, jopa 100 kertaa. Epäselväksi kuitenkin jää, mihin tätä tarvitaan.

360 N5:n hinta Kiinassa on 1 399 juania eli alle 200 euroa 32 gigatavun tallennusmuistilla.

Tällainen se uusi Nseries-puhelin siis on. Asia voidaan nyt haudata, kun tarina on saatu päätökseen.

Sunnuntaina sitten julkistetaan niitä ihan oikeita uusia Nokia-älypuhelimia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Shetämiesh

  Mihin noi lapionpesät oikein pitäisi laittaa? Entisaikojen pienet nokialaiset,vaikka 6510, oli ulkomitoiltaan niin pieni, että niitä sopisi varmaankin kolme tuonkin lohomon mittoihin.
  Aina vaan suurempia ja suurempia, voi hooh. TAbletit on sitä varten, että ne mahtuvat salkkuun. Puhelimen pitäisi sopia taskuun ja sitä pitäisi voida käyttää helposti yhdellä kädellä, mutta valmistajien mielestä ei tarvitse ja ihmiset ostavat mitä vaan tarjotaan.
  Kyllä ennen oli paremmin.

  • kopli

   Osta kaupasta pieni puhelin. Itsekin ostin.

  • SANDY

   Jaa, kyllä itellä menee Tabletti taskuun ja toistaiseksi hoitaa myös puhelimen virkaa.😊

  • Hendrik

   5.5 tuumaa on ihan passeli koko 16:9 kuvasuhteella!.

 2. Equalizer

  Toihan on parempi kuin Applet ja Samsungit. Jos kyseessä olisi ollut em. merkkien julkaisu, olisi media ollut väärällään ylisanoja ja maasta-taivaaseen kehumisia.

Tuoreimmat jutut