Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Harmanin omistajat siunasivat myynnin Samsungille – miljardien jättikauppa nytkähtää eteenpäin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung logoHarmanin osakkeenomistajat ovat yhtiökokouksessa hyväksyneet Harman Internationalin myynnin Samsung Electronicsille.

Samsung kertoi aikeestaan hankkia Harman ostotarjouksella marraskuun puolivälissä. Samsung maksaa Harmanin osakekannasta yhteensä 8,0 miljardia dollaria eli noin 7,5 miljardia euroa.

95 prosenttia yhtiökokouksessa annetuista äänistä kannatti järjestelyä. Osa omistajista oli aiemmin nostanut kanteen, jonka mukaan Harmanin hallitus ei ollut hakenut riittävän aktiivisesti vaihtoehtoisia ostajaehdokkaita.

Lisäksi viime päivinä draamaa Samsungin ympärille on aiheuttanut sen pääomistajasuvun nokkamiehen, Samsung Electronicsin hallituksen varapuheenjohtajan Lee Jae-yongin pidätys lahjonta- ja kavallussyytteiden perusteella.

Harman-kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän muun muassa Euroopan unionissa, Yhdysvalloissa, Etelä-Koreassa ja Kiinassa.

Samsung pyrkii kaupalla jatkuvasti älykkäämmiksi muuttuvien autojen teknologiaratkaisujen toimittajaksi. Samsung on todennut kaupan antavan sille välittömästi merkittävän aseman suuressa ja nopeasti kasvavassa markkinassa verkkoon yhdistetyissä teknologioissa, erityisesti autojen elektroniikan saralla, mikä on ollut strateginen painopiste Samsungille. Harman on markkinajohtaja yhdistyneen auton ratkaisuissa ja yli 30 miljoonaa ajoneuvoa on nykyisin varustettu sen verkkoon yhdistetyillä auto- ja audio-järjestelmillä, kuten info- ja viihdejärjestelmillä, telematiikalla sekä verkkoon kytkeytyneillä turva- ja turvallisuusratkaisuilla.

Harmanin syyskuun loppua edeltäneen 12 kuukauden 7,0 miljardin dollarin liikevaihdosta 65 prosenttia liittyi autoihin

Suurelle yleisölle omista laitteistaan, kuten älypuhelimista ja televisioista monien muiden ohella tunnettu Samsung on älypuhelimissa ja muissa henkilökohtaisen teknologian laitteissa myös merkittävä taustatoimittaja. Se on muun muassa suuri järjestelmäpiirien, muistipiirien sekä näyttöjen valmistaja ja toimittaja muille laitevalmistajille. Harmanin ostolla Samsung pyrkii teknologiatoimittajan- ja valmistajan asemaan myös autojen osalta. Samsung kertoo kaupassa sen saavan erityisesti kokemusta ajoneuvojen järjestelmien suunnittelusta sekä integroinnista sekä pitkään voimassa olleita asiakassuhteita maailman suurimpien autonvalmistajien kanssa.

Harmanin omistama omistamia brändejä ovat myös JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Infinity ja Revel. Näin Harmanin brändit ja audiokyvyt voivat vahvistaa käyttökokemusta läpi koko Samsungin tuoteportfolion. Ehkäpä tulevissa Samsungin älypuhelimissakin voidaan siis nähdä Harmanilta tulevaa -brändäystä ja -teknologiaa äänentoistossa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik1

  Monialayrityksestä (Samsung) tulee entistäkin laajempi,monipuolisempi!. 👍Hienoa👌.

  • Hendrik

   Samsung&Hyundai&LG chaebolit omistaa 90% kaikesta Koreassa!. 😅

 2. KeijoG

  Menee Harman yhtiöiden eri brändit täysin pilalle viimeistäkin murusta myöden kun Samsungin anti-Midaksen kosketus tekee täysin paskaa niistä.

Tuoreimmat jutut