Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung-kiho pidätetty – syytetään lahjonnasta, kavalluksesta ja väärästä valasta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Lee Jae-yong.

Lee Jae-yong.

Samsung-perijä ja omistajasuvun uudeksi nokkamieheksi noussut Lee Jae-yong, joka tunnetaan myös Jay Y. Leenä, on nyt pidätetty toisella yrittämällä, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Lee Jae-yong toimii muun muassa älypuhelimia valmistavan ja myyvän Samsung Electronicsin hallituksen varapuheenjohtajana.

Oikeus hyväksyi Etelä-Koreassa syyttäjien toisen hakemuksen pidätysmääräyksestä. Leetä syytetään lahjonnasta, kavalluksesta sekä annetusta väärästä valasta oikeudessa.

Oikeusjutussa on kyse Etelä-Korean vallasta syrjäytetyn presidentin Park Geun-hyen hyvän luottoystävän Choi Soon-silin ympärille kehkeytyneestä lahjusskandaalista. Samsungin Lee Jae-yongin väitetään antaneen 43 miljardia Korean wonia eli reilut 34 miljoonaa euroa lahjuksena Choi Soon-siliin linkittyville säätiöille vastapalveluksena tämän tuesta Samsungin taustayhtiöiden yhdistymiselle.

Samsung C&T ja Cheil Industries yhdistettin vuonna 2015, mikä auttoi Leen omistajaperhettä säilyttämään ja keskittämään valtaansa Samsung-yritysryppäässä. Kavallussyyte syntyy näkemyksestä, jonka mukaan osa Lee Jae-yongin maksamista lahjuksista tuli Samsungilta.

Oikeus määräsi nyt Leen pidätettäväksi, koska hänen epäiltiin vapaalta jalalta voivan tuhota todisteita tai pakenevan. Yhteensä oikeusprosessi voi valituksineen kestää jopa 18 kuukautta. Lee on aiemmin kiistänyt syytteet kertoen, ettei lahjoituksia tehty vastapalveluksena suosiollisesta kohtelusta.

”Teemme parhaamme, jotta totuus tulee julki tulevissa oikeuden istunnoissa”, todettiin Samsungilta.

Leen isä Lee Kun-hee on ollut sairaalahoidossa vuodesta 2014 lähtien ja Lee Jae-yong oli noussut omistajasuvun johtajaksi Samsungilla. Samsung C&T:n ja Cheil Industriesin yhdistymisen jälkeen Lee Jae-yongin omistusosuus Samsung C&T:ssä on 17 prosenttia ja se puolestaan on suurin omistaja yritysryppään arvokkaimmassa osassa Samsung Electronicsissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut