Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebook alkaa pakkosyöttää ääniä videoihin – näin poistat videoiden automaattisen toiston käytöstä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Facebook.Facebook on ilmoittanut uudistavansa tapaa, miten se toistaa videoita mobiilisovelluksessaan. Tähän asti videot ovat toistuneet Facebook-julkaisuja selatessa äänettömästi, oli puhelimessa äänet muuten päällä tai ei, ja videon äänen on saanut kuuluviin koskettamalla. Tähän on kuitenkin tulossa muutos: jatkossa videot toistuvat niiden tullessa näytölle suoraan automaattisesti äänen kanssa, jos puhelimessa on äänet päällä. Uudistus saapuu käyttäjille vähitellen.

Videoiden äänille on tulossa sovelluksen asetuksiin oma kohtansa, eli uudistuksen saa halutessaan pois käytöstä. Lisäksi, jos puhelin on muuten äänettömässä tilassa, eivät Facebook-videot jatkossakaan toistu automaattisesti äänen kanssa.

Tässä artikkelissa kerromme, miten Facebookin Android- ja iOS-sovelluksista saa videoiden automaattisen toiston pois käytöstä.

Android

Facebook asetukset Android

Facebook Android-sovelluksen asetuksiin pääsee etusivun oikeasta yläkulmasta. Asetuskuvakkeessa on kolme päällekkäistä viivaa (ei viivat ja siluetti, siitä aukeavat keskustelut). Asetuksista, otsikon ”Ohje ja asetukset” alta löytyy kohta ”Sovellusasetukset”. Sen takaa löytyy kohta ”Automaattinen toisto”. Sitä näpäyttämällä pääsee valitsemaan, toistetaanko videoita automaattisesti puhelimen ollessa mobiili- tai Wi-Fi-verkossa, vain Wi-Fi-verkossa tai ei milloinkaan.

iPhone

Facebook asetukset iPhone

iPhonella asetusvalikko aukeaa sovelluksen etusivun oikeasta alakulmasta, kuvakkeesta, jossa on kolme päällekkäistä viivaa. Sen takaa löytyy kohta ”Asetukset”, sieltä ”Tilin asetukset” ja viimein ”Videot ja kuvat”. Samaisesta valikosta voi valita, haluaako ladata videot ja kuvat HD-tarkkuudella, sekä sen, toistetaanko videot automaattisesti mobiili- ja Wi-Fi-verkossa, vain Wi-Fi-verkossa vai ei milloinkaan.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Qwertyli

    Kiitos vinkistä. Saisi kyllä facebook palata entiseen äänettömään käytäntöön. Olen melko varma, että suurinta osaa käyttäjiä tuo uudistus ärsyttää

Tuoreimmat jutut