Facebook muuttaa videoiden esitystapaa merkittävästi palvelussaan. Lisäksi se esittelee aivan uuden Facebook Video -sovelluksen muun muassa Apple TV:lle ja Samsungin älytelevisioille.

Tähän asti videot ovat toistuneet Facebook-julkaisuja selatessa äänettömästi, oli puhelimessa äänet muuten päällä tai ei. Äänen on saanut kuuluviin koskettamalla. Tähän tulee muutos: jatkossa videot toistuvat niiden tullessa näytölle suoraan automaattisesti äänen kanssa, jos puhelimessa on äänet päällä. Jos puhelin on muuten äänettömässä tilassa, eivät Facebook-videot jatkossakaan toistu automaattisesti äänen kanssa.

MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)

Lisäksi Facebookin asetuksista automaattisesti toistuvat äänet voi kytkeä pois päältä. Facebook toteaa testanneensa muutosta ja päättäneensä tehdä muutoksen saatuaan positiivista palautetta. Muutos tehdään nyt pikku hiljaa useammille käyttäjille.

Facebook muuttaa myös pystymuotoisten eli vertikaalisten videoiden esitystapaa: jatkossa niitä ei rajata, vaan ne näkyvät suurempikokoisena esikatseluna osana julkaisuja.

MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)

Jatkossa Facebookissa videon katselua voi myös jatkaa samalla selaten muuten Facebookia. Video on mahdollista pienentää näytön kulmaan pienikokoiseksi ja selata muita julkaisuja. iPhonessa video näkyy vain Facebook-sovelluksen sisällä, mutta Androidilla katselua voi jatkaa siirtyessään myös muihin sovelluksiin.

Facebook-videot tulevat lisäksi Apple TV:lle, Amazonin Fire TV:lle sekä Samsungin Smart TV:lle. Uudella Facebook Video -sovelluksella voi pian katsella videoita suuremmalta ruudulta seuratuilta kavereilta ja sivuilta, TOP-live-videoita ympäri maailmaa sekä suositeltuja videoita. Videoita voi Facebookissa myös tallentaa katseltavaksi myöhemmin ja näihin palata Facebookin uuden Video-tv-sovelluksen kautta.