Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia käynnistää uuden Bell Labs -tutkimuskeskuksen Oulussa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia Bell Labs logo.

Nokian Alcatel-Lucentin ostossa hankkima legendaarinen Bell Labs -tutkimusyksikkö laajenee nyt myös Ouluun. Nokia Bell Labs ja Oulun yliopisto perustavat yhteisen Joint Center for Future Connectivity -keskuksen.

Alussa uuden tutkimuskeskuksen tutkimusteemoina ovat uusien radioteknologioiden kehittäminen 5G:lle sekä 5G:n varhaisvaiheen mahdollisuuksien demonstroiminen. Yhteistyösopimukseen liittyen on käynnistetty kärkiprojekti, joka keskittyy 5G-radiotaajuisten järjestelmien integroitujen piirien suunnitteluun, 5G-testiverkkoon ja järjestelmäteknologioihin.

“5G:n ja seuraavien sukupolvien teknologioiden parissa työskentelevän insinöörin täytyy hallita uusimmat teknologiat pystyäkseen kehittämään radikaaleja konsepteja ja ratkaisemaan langattoman tulevaisuuden suuria haasteita. Syventämällä vuorovaikutusta yliopiston kanssa voimme määrittää tulevaisuutta yhdessä”, sanoo Nokia Bell Labsin tutkimusosaston johtaja Jari Hulkkonen.

Yhteistyön avulla Nokia pyrkii varmistamaan, että tulevien viestintäverkkojen oikeat tekniset valinnat ja arkkitehtuuri tehdään riittävän ajoissa. Lisäksi Nokia hyötyy yliopiston live-lab-ympäristöstä, jossa voidaan yhdessä testata esikaupallisia tuotteita.

“Nokia on ollut yksi tärkeimpiä yhteistyökumppaneitamme kahden vuosikymmenen ajan. Uusi tutkimuskeskus hyödyttää molempia osapuolia kouluttamalla uusia osaajia digitaalisen yhteiskunnan tarpeisiin,” sanoo Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

“Oulussa on ainutlaatuinen toimintaympäristö ja pitkät perinteet teollisuuden ja yliopiston välisessä yhteistyössä alkaen ensimmäisestä 3G-kehitysalustasta. Uusi tutkimuskeskus syventää vuorovaikutusta teollisuuden avainkumppanimme Nokian kanssa”, sanoo akatemiaprofessori Matti Latva-aho Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimusyksiköstä.

5G on viemässä mobiiliverkot uuteen aikaan tulevina vuosina. Nokian ja Oulun yliopiston vision mukaan seuraavien kahdenkymmenen vuoden kuluessa elinympäristöstämme tulee älykäs, aistiva ja interaktiivinen. Miljardit laitteet yhdistyvät verkkoon, jonka viiveet ovat nykyistä selvästi pienempiä ja toiminta nopeampaa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut