Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Muut valmistajat luovuttavat – uudet Nokia-älypuhelimet yrittävät iskeä todella haastavaan markkinaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 6.

Nokia 6.

Nokia-puhelimia kehittävä, markkinoiva ja myyvä HMD Global marssittaa ensimmäiset uudet Nokia-älypuhelimet markkinoille edullisten ja alemman keskiluokan älypuhelinten markkinoille.

Vahvan huhun mukaan Kiinassa jo julkistettu Nokia 6 tulee myyntiin Euroopassa 249 euron sekä uudet ensi viikolla julkistettavat Nokia 3 ja Nokia 5 -puhelimet 149 ja 199 euron hintaan. Mahdollisten Nokia-huippupuhelinten aika on vasta myöhemmin.

HMD Global pyrkii mukaan älypuhelinmarkkinoille markkinasegmentissä, joka on osoittautunut äärimmäisen vaikeaksi – ja josta vaikeuksissa olevat, tappiolla toimivat älypuhelinvalmistajat ovat ensimmäisenä vetäytyneet.

Viimeisen vuoden aikana edullisempien älypuhelinten myyntiä on kategorisesti vähentänyt jo Sony, joka strategiamuutoksensa jälkeen on keskittynyt kalliimpaan hintaluokkaan johtaen myös sen kappalemääräisen älypuhelinmyynnin lähes puolittumiseen vuonna 2016.

Nyt halvat älypuhelimet on jättämässä taakseen lisäksi HTC, joka on tehnyt tappiota jo parin vuoden ajan. ”Tulemme poistumaan lähtötason markkinoilta, joiden ajattelen olevan ultrakilpailtuja ja joista emme välttämättä hyödy kannattavuusmielessä. Meille kannattavuus älypuhelimissa tulee olemaan varsin tärkeää”, kommentoi HTC-johtaja Chia-lin Chang nyt yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä.

HTC aikoo keskittyä keski- ja huippuluokan puhelimiin, ja tuo niitä markkinoille tänä vuonna vain seitsemän eri laitetta.

Edullisimmissa älypuhelimissa jyräävät Samsung, Huawei sekä erityisesti kotona Kiinassa ja sen lähialueille jo laajentuneet Oppo, vivo ja Xiaomi.

Tähän kovaan skabaan uudet Nokia-älypuhelimet yrittävät nyt iskeä. Tämä toistaa vanhaa tuttua Nokia-strategiaa, jossa tuotevalikoima kattaa kaiken aivan edullisimmista puhelimista markkinoiden huipulle asti.

Uudet Nokia-puhelimet voivat olla teknisesti kilpailukykyisiä hintaluokassaan, sillä niiden takana on suuri Foxconn-suunnittelu- ja valmistuskoneisto. Silti markkinoiden valtaaminen tyhjästä on suuri tehtävä. Suuri kysymys on, mikä Nokia-brändin todellinen vetovoima muualla kuin Suomessa tänä päivänä on. Toimiiko Nokia-brändi yhä positiivisena laadusta kertovana tekijänä, joka nostaa Nokia-puhelimet esiin massan joukosta ohi vastaavalla tekniikalla varustettujen muiden edullisten älypuhelinten? Onko puhelinten laatuun panostettu Nokia-nimen vaatimalla tavalla?

Nämä ovat suuria kysymyksiä, joihin alamme saada vastauksia jo tämän vuoden aikana.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jiipee

  Tuohan on täysin riippuvainen siitä saako Foxconn haluamansa katteen välistä. HMD saa jitain prosentteja, samoin Nokia rojalteina. Halpispuhelinten volyymit voi jinkin aikaa tukea myyntikanavien ylläpitoa.

 2. Hendrik

  Androidin valinta on kuin housuihinsa pissaisi talvella lämmön vuoksi!. 😊

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Jos kännyköitä haluaa ja meinaa valmistaa niin Android on ainoa vaihtoehto. Omaa käyttistä on turha alkaa väsäämään, iOS on pelkästään Applella, Windowsista ei tarvitse sanoa mitään. Jäljelle jää siis vain Android.

   • Uusilleontilaa

    Höpsistä! Kaikki riippuu siitä, minkälaisia markkinoita ja käyttäjiä tavoitellaan. Jollan Sailfish on muuttumassa kannattavaksi uusien kumppanuuksien myötä. Kannattaa seurata Jollaa kun MWC 2017 alkaa tämän kuun lopussa.

 3. Henrik1

  Android ei ole yliarvostettu,toisin kuin iOS!. 😈

  • Hendrik

   Eiköhän kuluttajat tiedä, mistä pitävät!. Tässä ole mitään tekemistä ”arvostuksen” kanssa, kyse kuitenkin vain puhelinten käyttöjärjestelmistä!. 🙄

 4. dieme

  oko tasa animation

Tuoreimmat jutut