Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

HTC:n loppuvuosi oli yhä surkea – tulossa uudenlainen VR-uutuus

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

HTC:n tulevaisuus on Vivessä?

HTC:n tulevaisuus on Vivessä?

HTC:n kamppailu älypuhelinmarkkinoilla ei suju yhtään sen paremmin – tulos jatkoi syvästi tappiolla loppuvuodestakin kuumimpana sesonkiaikana.

HTC teki liikevaihtoa 22,2 miljardia Taiwanin dollaria eli vajaat 700 miljoonaa euroa. Liiketappiota tästä syntyi 3,6 miljardia eli noin 110 miljoonaa euroa. HTC on tehnyt tappiota jo pitkään eikä varsinaista käännettä parempaan ole nytkään näköpiirissä.

HTC:n liikevaihto laski loppuvuodesta vuotta aiemmasta ja oli samalla tasolla heinä-syyskuun kanssa joulumyynnistä huolimatta. Liiketappio syveni loppuvuonna edeltävästä neljänneksestä jälleen reilusti. Mahdollinen syy parempaan menestykseen kolmannella neljänneksellä on HTC:n toimiminen Googlen Pixel-puhelinten alihankkijavalmistajana. Puhelimia toimitettiin todennäköisesti merkittävät alkuerät jo kolmannen neljänneksen aikana.

Koko vuodelta 2016 HTC:n liiketappio ylsi 14,6 miljardiin dollariin eli lähelle puolta miljardia euroa.

Älypuhelimista HTC:n huomio siirtyy jatkuvasti enemmän virtuaalitodellisuuteen sekä sen Vive-laitteeseen. HTC:ltä onkin tulossa myöhemmin tänä vuonna uusi mobiili Vive-virtuaalitodellisuuslaite, yhtiön talousjohtaja Chia-lin Chang vahvisti tulosjulkistuksen yhteydessä.

HTC:n uusi mobiili virtuaalitodellisuuslaite tulee olemaan uudenlainen avaus markkinoilla, sillä se ei tule olemaan vain ”puhelin lyötynä päähineen sisään”, kuten HTC:n talousjohtaja asian ilmaisi viitaten Samsungin Gear VR:ään ja Googlen Daydreamiin. Tarkkoja yksityiskohtia HTC:n uutuudesta ei vielä tiedetä, mutta sen pitäisi toimia HTC:n uuden U Ultra -puhelimen kanssa, joten ilmeisesti täysin itsenäisestä laitteesta ei ole kysymys.

HTC:n toistaiseksi myymä Vive vaatii yhteyden tietokoneeseen, tällä hetkellä vielä johdolla.

Tuloksensa julkistamisen yhteydessä HTC kertoi myös jatkaneensa ekosysteemin rakentamista Viven ympärille: Taipeissa Taiwanissa avattiin ensimmäinen Vive-laitteisiin pohjautuva peliluola, Vive X -kiihdyttämöohjelma yrityksille piti ensimmäiset esittelypäivänsä Pekingissä, Taipeissa ja San Franciscossa ja HTC aloitti virtuaalitodellisuuteen sisältöä tekevän Vive-studioiden toiminnan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut