Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tulevatko uudet Nokia-puhelimet myyntiin yksinoikeussopimuksin? Näin markkinointijohtaja kommentoi haastattelussamme

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 6 myynnissä JD.comissa.

Nokia 6 myynnissä JD.comissa.

Toistaiseksi ensimmäinen uusi Nokia-älypuhelin, Nokia 6, on myynnissä vasta Kiinassa, jossa puhelinta myy yksinoikeudella merkittävä JD.com-verkkokauppa.

Lisäksi näyttää siltä, että Euroopassa Nokia-puhelinten myynnistä tulisi Saksassa vastaamaan Mobilcom-Debitel ja Briteissä Carphone Warehouse.

Näin Nokia-puhelimia suunnitteleva ja myyvä HMD Global on mahdollisesti ottamassa käyttöön yksinoikeusstrategian Kiinan jatkoksi useammissa maissa. Tosin mikään ei estä sitä toimimasta tietyissä maissa toisellakin tavalla.

Usein uudet avaukset puhelinmarkkinoilla lähtevät laajentumaan juuri yhteistyössä jonkin yhden myyjän kanssa. Suomessa hyvä esimerkki tästä strategiasta on OnePlus, jonka puhelimia täällä myy vain Elisa OnePlussan oman verkkokaupan lisäksi. Yhteistyö vain yhden myyjäkumppanin kanssa luonnollisesti helpottaa toiminnan järjestämistä sekä vahvistaa yksinoikeuskumppanin kannustinta markkinointiin ja myynnin edistämiseen.

HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala.

HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala.

Nokia-puhelinten myynnissä päätökset kunkin markkinan osalta tehdään erikseen, totesi HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala Mobiili.fin haastattelussa reilut kaksi viikkoa sitten”Kiinassa on löydetty nyt erittäin hyvä malli”, Rantala sanoi, mutta samanlainen ratkaisu ei välttämättä ole oikea kaikille markkinoille.

HMD Global peri käyttöönsä Microsoflta ostetun Nokia-peruspuhelinten liiketoiminnan mukana myös kattavan jakeluverkoston. ”Saimme sillä liiketoiminnalla lentävän lähdön rakentaa myös älypuhelimille hyvää myynti- ja markkinointialustaa”, kommentoi HMD:n markkinointijohtaja Rantala. ”Peruspuhelinten ja älypuhelinten jakelu noudattaa hyvin pitkälle samoja kanavia.”

HMD Global on aiemmin kertonut aikovansa sijoittaa uusien Nokia-älylaitteiden markkinointiin 500 miljoonaa dollaria, joka tulee sijoittajilta saadusta rahoituksesta sekä peruspuhelintoiminnan tuotoista. HMD Global on vahvistanut Nokia-peruspuhelinten liiketoiminnan olevan kestävää, kannattavaa liiketoimintaa.

HMD Globalin odotetaan julkistavan lisää uusia Nokia-älypuhelimia ja kertovan suunnitelmistaan muutenkin tarkemmin kahden viikon päästä 26. helmikuuta Barcelonassa Mobile World Congressin alla järjestettävässä tilaisuudessaan.

Kiinan jatkoksi muille markkinoille, kuten Suomeen, Android-pohjaisia Nokia-älypuhelimia odotetaan kevään aikana.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut