Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia tekee merkittävän yritysoston Suomessa – tarjoaa 347 miljoonaa euroa Comptelista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia logoNokia tekee merkittävän yritysoston Suomessa.

Se tarjoaa 3,04 euroa osakkeellta suomalaisesta Comptelista julkisessa ostotarjouksessa. Comptelin arvo kohoaisi kaupassa 347 miljoonaan euroon.

Tarjouksen toteutumisen edellytyksenä Nokia pitää tavanomaisesti 90 prosentin omistusosuuden saamista, sillä sen jälkeen se voi hankkia loput osakkeet pakkolunastuksella.

Comptel tarjoaa erilaisia ohjelmistoja ja ratkaisuja ensisijaisesti operaattoriasiakkaille. Se vahvistaa Nokian ohjelmistoliiketoimintaa.

”Nokia on sitoutunut rakentamaan ohjelmistoliiketoimintaansa ja tukee sitoutumistaan strategisilla investoinneilla. Comptelin oston ajoitus on tärkeää, koska asiakkaamme ovat muuttamassa tapaansa, jolla he rakentavat ja hallinnoivat verkkojaan. He tarvitsevat ohjelmistoja tarjotakseen enemmän tietoa, automatisoidakseen operaatioitaan enemmän ja realisoidakseen tehokkuushyötyjä, joita virtualisointi lupaa. Haluamme auttaa heitä tarjoamalla yhden toimialan laajimmista ja kehittyneimmistä tuotevalikoimista. Comptel auttaa meitä toteuttamaan tämän”, Nokian Applications & Analytics -liiketoimintaryhmän johtaja Bhaskar Gorti sanoo.

Comptelin hallitus suosittelee osakkeenomistajille tarjouksen hyväksymistä ja 48,3 prosenttia Comptelista omistavat osakkeenomistajat ovat jo kertoneet tarjouksen hyväksyvänsä.

Nokian tarjous on 28,8 prosenttia korkeampi verrattuna osakkeen päätöskurssiin eilen ja 51,2 prosenttia korkeampi verrattuna kaupankäyntimäärillä painotettuun Comptelin osakkeiden keskikurssiin viimeiseltä 12 kuukaudelta.

Ostotarjouksen mukaisen tarjousajan odotetaan alkavan arviolta 27.2.2017 ja jatkuvan noin neljä viikkoa

Comptelin suunniteltu hankinta vahvistaisi Nokian mukaan go-to-market -toimia yksinomaan ohjelmistoihin keskittyneen myyntihenkilöstön ja vahvan kumppaniverkoston myötä. Hankinta tukisi myös Nokian pyrkimystä rakentaa portfolio, jonka avulla asiakkaat voivat automatisoida mahdollisimman suuren osan verkkojen hallinnasta ja liiketoimintojen tukiprosesseista, mukaan lukien asiakaspalvelu, itseoptimointi, ylläpito ja orkestrointi. Comptel tukisi tätä pyrkimystä lisäämällä katalogipohjaisten palveluiden digitaalisen elinkaaren hallinnan, monitahoisen tapahtumien prosessoinnin, asiakkaiden sitouttamiseen tähtäävät sovellukset ja palveluiden kaupallistamisen sekä orastavat teknologiat kontekstipohjaisiin palveluihin sekä esineiden internetin käyttäytymiskaavojen tunnistamiseen.

Comptel on Nokian pitkäaikainen kumppani. Se on listattu suomalainen yhtiö, joka on perustettu vuonna 1986 ja jolla on yli 800 työntekijää 32 valtiossa. Comptel on toteuttanut yli 1 400 asiakasprojektia yli 90 maassa. Päivittäin se käsittelee 20 prosenttia maailman mobiilikäyttödatasta, järjestää viestintä- ja digitaalipalveluita yli kahdelle miljardille loppukäyttäjälle ja sen suurimmalla asiakkaalla on noin 300 miljoonaa tilaajaa. Vuonna 2015 Comptelin liikevaihto oli 98 miljoonaa euroa 8,7 prosentin liikevoittoprosentilla. Yhtiön tärkeimmät toimipaikat sijaitsevat Suomessa, Bulgariassa, Malesiassa, Intiassa, Iso-Britanniassa ja Norjassa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut