Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia esitteli uudenlaista 4G-verkkoa yhdessä Google-yhtiön kanssa – testiauto liikkui lähes kolmea sataa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia logoNokia on esitellyt Yhdysvalloissa uudenlaista yksityistä 4G LTE -verkkoa. Kumppaneina testissä olivat Googlen emoyhtiön Alphabetin verkkoyhteyksiä kehittävä Access-yksikkö sekä mobiilialan suurin piirisuunnittelija Qualcomm.

Las Vegasin Moror Speedway -moottoriradalla järjestetyssä testissä kokeiltiin yksityisen langattoman 4G LTE -verkon toimintaa 3,5 gigahertsin taajuusalueella. Kyse olikin aivan ensimmäisestä kerrasta, kun yksityistä LTE-verkkoa esiteltiin live-demonstraatiossa.

Yleensä LTE-verkot ovat luvanvaraisia ja taajuusalueet on varattu tietyille operaattoreille, jotka ovat voineet hankkia toimiluvan huutokaupasta. Yhdysvalloissa 3,5 gigahertsin alueella on kuitenkin vapautettu taajuuksia, jotka ovat jaetussa Citizens Broadband Radio Service (CBRS) -käytössä eli niin sanotusti vapaata riistaa, toki tietyin rajoituksin. Esimerkiksi tapahtumajärjestäjä voi luoda valitsemalleen alueelle oman yksityisen LTE-verkkonsa. Nokian testissä verkkoa hyödynnettiin 360 asteen 4K-videokuvan välittämiseen liikkuvasta kilpa-autosta katsomoalueelle. Testiauto kulki parhaimmillaan yli 180 mailin eli lähes 300 kilometrin tuntinopeutta.

Testiverkko oli kustomoitu tarjoamaan suuri lähetysnopeus autosta sekä toisaalta suuri latausnopeus katsomoalueella, erittäin alhainen latenssi eli viive auton ja verkon välillä sekä saumaton liikkuvuus. Auton verkkolaite oli Qualcommilta, itse verkko Nokialta ja Googlen emoyhtiö Alphabet mukana taajuuksien hyödyntämisessä ja auktorisoinnissa.

Nokian mukaan verkon live-esti osoitti onnistuneesti LTE-teknologian hyötyjä 3,5 gigahertsin CBRS-taajuusalueella, kuten tasaisesti korkean tiedonsiirtonopeuden, toiminnan suuressa vauhdissa, erinomaisen ulkona toimivuuden sekä kustomoitavissa olevan kapasiteetin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut