Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tällä laitteella seuraat mitä sitten haluatkaan: maailman pienin globaalisti toimiva GPS-paikannin toimituksiin kesällä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Pingin mitat ovat 34x34x12 millimetriä.

Pingin mitat ovat 34x34x12 millimetriä.

Joukkorahoituspalvelu Indiegogossa ennakkomyynnissä on nyt globaalin GPS-paikannuksen sekä mobiiliverkkoyhteyden lupaava pienikokoinen Ping-paikannin, jonka voi kiinnittää useisiin erilaisiin paikannettaviin liikkuviin asioihin, ihmisiin tai eläimiin. Pingissä on klipsi, jolla kiinnitys onnistuu.

Pingin voi kiinnittää useisiin eri seurattaviin kohteisiin.

Pingin voi kiinnittää useisiin eri seurattaviin kohteisiin.

Pienikokoinen Ping on vedenkestävä, siinä on ladattava akku ja yksi painike, jota kerran ilmoittamalla voi ilmoittaa sijaintinsa ja kahdesti painamalla ilmoittaa hädästä SOS-toiminnolla.

Pingin saa nyt ennakkotilattua Indiegogossa 99 dollarilla, minkä päälle tulevat toimituskulut. Useampia tilatessa kappalekohtainen hinta laskee alemmas. Jos paikantimen mobiiliverkkoyhteyttä haluaa käyttää Yhdysvaltojen, Kanadan ja Meksikon ulkopuolella, tulee lisäksi maksettavaksi 10 dollarin maksu yhteyden toiminnan laajentamisesta 157 maahan. Pingin hinta sisältää mobiiliverkkoyhteyden vuoden ajaksi, jonka jälkeen yhteydestä täytyy maksaa 36 dollaria vuosittain.

Ping-paikantimien toimitusten pitäisi alkaa heinäkuussa 2017.

Akunkestoksi Pingille luvataan kolme kuukautta. Monista muista vastaavista pienikokoisista paikantimista Pingin erottaa juuri tuki GPS-paikannukselle sekä GSM-mobiiliverkkoyhteydelle, joiden ansiosta sijaintia voidaan tiedustella maailmanlaajuisesti.

Pingin oma vertailu kilpailijoihin.

Pingin oma vertailu kilpailijoihin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Jos tää on yhtä köpö kuin Yepzon niin eipä tästä juuri iloa ole.
  Yepzonin ongelmia on ainakin aivan liian pitkä kylmäkäynnistys. Paikantamiseen saattaa mennä useita minuutteja. Aivan liian vaisu lähetysteho tai todella huonosti suunniteltu firmware, pienikin este aiheuttaa todella suuren epätarkkuuden paikannuksessa. Sekä täysin käsittämättömän huonosti suunniteltu käyttöliittymä. Testasin Yepzonia n. 60km/h liikkuvassa autossa bluetooth pois päältä ja paikannin näytti tulevan n. 200-400m todellisuutta jäljessä. Tämä on huomattavasti enemmän, kuin 120 kmh/h liikkuvan junan poikkeama todellisuudesta esim. Junat Kartalla -sovelluksessa. Toki se olisi ehkä vielä ymmärrettävissä GSM tiedonsiirron varassa, ellei sunnittelussa olisi täysin käsittämätön moka. Yepzon nimittäin tietyn ajan välein lopettaa paikannuksen ja kysyy jatketaanko paikannusta. Tätä aikaa ei pääse käyttäjä muuttamaan, vaan se on automaattinen. Tämän aikana Yepzon ei anna paikannustietoja ja aloittaa paikannuksen alusta. Uusien tietojen saamisen aikana välimatka ehtii kasvaa lähes kahteen kilometriin.

  Onhan tuo Yepzon nyt varmaan paras markkinoilla oleva laite, mutta ei voi sanoa, että käyttökokemus olis mitenkään huikaiseva ollut. Eli jos tämä on yhtään parempi, tarkempi ja paremmin suunniteltu kuin Yepzon niin hankintaan menee. Mutta ensin katselen muiden kokemuksia laitteesta.

 2. Prinssi

  Eikös pieni kännykkä vie saman asian? Eikä tartte maksaa järkyttävän korkeaa kk maksua.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   No pieninkään kännykkä ei ole niin näppärä esim. koiran valjaissa kuin nuo laitteet. Toisekseen, niiden akun kesto ei olisi parhaillaankaan kuin pari päivää, käyttämättömänä. Kun esim. Yepzon pysyy valmiustilassa käyttämättömänä vähintään pari viikkoa, jopa enemmänkin. Yepzonissa on liiketunnistin, liikkumattomana sen saa tarkastamaan paikannuspyynnöt vaikka usean tunnin välein, ja kun sitä liikuttaa, se tarkastaa onko serverillä paikannuspyyntöä ja liikkeellä ollessa sen saa tarkastamaan paikannuspyynnöt vaikka minuutin välein. Todennäköisesti joku samanlainen tekniikka tulee tuohonkin laitteeseen, koska siinä näyttää olevan jonkinlainen liikkeentunnistin. Tuossa myös luvataan 60 sekunnin paikannus milloin tahansa, eli olisiko siinä sitten vielä jonkinlainen GSM-pohjainen herätys. Kännykällä tuo ei oikein onnistu, vaan se on jatkuvasti päällä ja syö myös akun nopeasti.

   Jos 3 euron kuukausimaksu on mielestäsi järkyttävän korkea niin taloudenhoidossa on mennyt jotain pahasti pieleen.

   • Prinssi

    Ups, oikeassa olet, kiireessä luin väärin, että 36 rahaa/kk…
    Mutta joo, ihan kykenevä helyhän se on. Mitä toimintoihin tulee, joku näppärä saisi ne varmaan toteutettua myös kännykässä, poistaen kännyn muut toiminnot turhina. Akkuhan kestäisi varmaan vuoden. Toki puhelimen koko rajoittaisi sen käyttöä jossain määrin.

Tuoreimmat jutut