Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Avain iPhone 8:n langattomaan lataukseen? Alihankkija esitteli entistä pienemmän piirin RF-latausta varten

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Energousin WattUp-lataus voisi langattomasti ladata useita laitteita kerralla jopa metrien etäisyydeltä.

Energousin WattUp-lataus voisi langattomasti ladata useita laitteita kerralla jopa metrien etäisyydeltä.

Applen tulevaan ”iPhone 8” -malliin on useampaan otteeseen huhuttu langatonta latausta, ja yhdeksi ehdokkaasi on esitetty Energousin kehittämää WattUp-järjestelmää. Energous ja muiden muassa Applen alihankkijana toimiva Dialog Semiconductor ovat esitelleet uuden WattUp-latauspiirin, joka saattaisi olla mukana tulevan iPhonen tai iPadin langattomassa latauksessa. Piiristä uutisoi AppleInsider.

Tähän asti älypuhelimien langattomalla latauksella on pääsääntöisesti tarkoitettu induktiivista latausta, joka käytännössä edellyttää ladattavan laitteen laskemista latausalustalle. Energousin kehittämä WattUp käyttää radiotaajuuksia lataamiseen niin, että ladattava laite voi olla jopa metrien etäisyydellä laturista.

Energousin ja Dialog Semiconductorin nyt esittelemä DA4100 RF-Transmit -piiri on aiempaa pienempi ja yksinkertaisempi versio WattUp-latauspiiristä. 7×7 millimetrin kokoinen piiri voisi pienuutensa ansiosta olla esimerkiksi älypuhelinvalmistajille houkutteleva ratkaisu. Piiriä esitellään nyt potentiaalisille asiakkaille, mutta vielä ei ole tiedossa, milloin uuden piirin laajempi tuotanto alkaa.

Viitteitä siitä, että Apple käyttäisi juuri Energousin WattUp-järjestelmää tulevassa iPhonessa, on löydetty useammassakin yhteydessä.  Energous on muun muassa kertonut sillä olevan kehityssopimus ”maailman TOP5-kulutuselektroniikkayhtiön” kanssa, ja Energous on myös kertonut sen teknologian läpikäyneen Applen yhteensopivuustestauksen. Joulukuussa taasen kerrottiin Energousin solmineen investointisopimuksen Applen alihankkija Dialog Semiconductorin kanssa niin, että jatkossa Energousin teknologiaa myydään Dialogin kautta.

Hiljattain eräs analyytikkoraportti kuitenkin ampui alas huhuja, että Apple aikoisi käyttää radiotaajuuksiin perustuvaa langatonta latausta, ja olisi sen sijaan aikeissa käyttää induktiivista langatonta latausta. Perusteluiksi mainittiin muun muassa useat Applen viimeaikaiset patentit, jotka käsittelevät induktiivista latausta, sekä eräässä Applen patentissa luetellut RF-latauksen heikkoudet, kuten huono hyötysuhde.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut