Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlelta vaihtoehto Android-tableteille? Chrome OS -tabletit ovat tulossa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Play Chromebookissa.

Google Play Chromebookissa.

Google kertoi hiljattain, että kaikki vuonna 2017 julkaistavat Chromebookit saavat tuen Android-sovelluksille ja Google Play -kaupalle. Monet vanhemmatkin Chrome OS -laitteet saavat tuen sovelluksille. Tuki Android-sovelluksille käytännössä varmisti sen, että Chrome OS -tabletit ovat tulossa markkinoille.

”Olemme keskittyneet entistä enemmän Chrome OS:n kosketuskäytön parantamiseen”, kertoo Androidin ja Chromen koulutus- ja yrityspuolen tuotteiden johtaja Rajen Sheth The Vergelle. Useissa Chromebookeissa on jo nyt kosketusnäyttö, joten kosketuskäytön parantaminen on varsin hyvä juttu myös vanhemmille laitteille.

Monissa Chromebookeissa on jo kosketusnäyttö.

”Voitte odottaa kaikenlaisia laitteita – tableteista niihin, joista näyttö irtoaa näppäimistöstä”, jatkaa Rajen Sheth. Sellaiset laitteet voisivat kilpailla paremmin esimerkiksi Microsoftin Surface-laitteiden ja suurempien iPadien kanssa.

Esimakua Chrome OS -tableteista voisi antaa Googlen Pixel C -tabletti, jossa pyöri kuitenkin Android-käyttöjärjestelmä. Kovan luokan tekniset tiedot, irtoava näyttö ja fyysinen näppäimistö ovat varmasti elementtejä, joita tulevissa Chrome OS -tableteissa tulee olemaan.

Tarkkaa aikataulua Chrome OS -tableteille ei ole vielä annettu, mutta niitä nähdään hyvin todennäköisesti tämän vuoden aikana. Saa nähdä, kuka valmistajista ehtii ensimmäisenä tuomaan tablettinsa markkinoille.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Tästä Chrome OS:stä saattaa tulla vielä ihan mielenkiintoinen konsepti. Muutama kaveri jo harkitsee Chromebookia seuraavaksi tietokoneeksi ja itselläkin on kyllä harkinnassa joku pienemi CB matkakoneeksi.

  • Kairaaja

   Itellä taas on sellai fiilis ettei ota lähteäksee. Mikä täs ois se juttu, että tälläsen mielummin hommais?

   • Matti#2

    Hinta ja akkukesto. Moni käyttää läppäriä vaan surffaukseen ja nettipankkiin. Itse ainakin harkitsen samsungin chromebook plussaa surffilaudaksi, työt tehdään sitten työkoneella.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Juurikin näin. Hinta on nykypäivänä hyvinkin ratkaisevassa asemassa. Etenkään kun tietokone, siis PC, ei ole enää talouksissa läheskään niin keskeisessä asemassa kuin muutamia vuosia sitten. Ne jotka haluaa pelata, ostaa sitten tehotykin. Mutta normaaliin kotitalouskäyttöön kelpaa kevyempikin kone. Tai kelpaisi, mikäli nykyinen Windows ja sen ympäristö ei olisi niin raskas. Pelkästään kevyeen nettiselailuun ja satunnaiseen sovelluskäyttöön pitää olla jonkin asteen tehotykki, että käyttö olisi jotenkin miellyttävää. Ilmeisesti konetehojen nousun myötä ohjelmien optimointi on jäänyt taka-alalle.

     Jonkinlainen uusi ”startti” kotitalouskoneille kevyemmässä ympäristössä olisi ihan tervetullut uudistus ja ainoa joka sitä kohtuu hintaan tällä hetkellä tarjoaa, on chromebook.

 2. Hendrik

  En usko menestykseen!.

 3. mikä se juttu ois

  Kouluille ja koululaisille tämä on hyvä juttu. Yhä enemmän siirtyy oppimateriaali verkkoon. Chromebookit ovat oiva apulainen opiskeluun, hyvä peruskone kirjoittamiseen ja verkossa surffailuun, kevyt, yksinkertainen käyttää ja tietoturva ok. Hintataso ja toiminnalisuus ovat hyvät, varsinkin nyt kun sovelluspuoli laajentuu Playn puolelle. Näitähän hyödynnetään jo kouluissa ja varmasti lisääntyy tuon sovelluspuolen laajetessa. Meillä ollut käytössä puolivuotta Chromebook kone kotona ja hyvät on kokemukset. Lapset tekee kotitehtävät, voi katsoa Elisa viihdettä, paljon pikku pelejä jne. Tämäkin kommentti on kirjoitettu chromebookilla. :)

Tuoreimmat jutut