Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows-puhelimista katoaa toiminto, Microsoft lopetti myös toisen kehitysprojektin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows 10 Mobile.

Windows 10 Mobile.

Microsoft poistaa Windows 10 Mobilesta Apps Corner -sovellusnurkkaustoiminnon. Syynä on vähäinen käyttö.

Microsoft kertoi poistamisesta uuden Windows-esiversion julkaisun yhteydessä.

”Vähentyneen käytön vuoksi Apps Corner ei ole enää saatavilla Windows 10 Mobilessa alkaen koontiversiosta 15007”, kommentoi Microsoft.

Apps Corner tuli Lumioihin alun perin loppuvuodesta 2014 Lumia Denim -päivityksessä. Se korvasi aiemmin Kids Corner -lapsinurkkauksen. Apps Corner mahdollisti vaihtoehtoisen yksinkertaisemman aloitusnäkymän koostamisen. Apps Corner miellettiin myös aiemman Kids Cornerin seuraajaksi – Kids Cornerin kehitys lopetettiin juuri samasta syystä kuin Apps Cornerinkin nyt: kiinnostus siihen oli vähäistä.

Microsoft näyttää ajavan aktiivisesti alas kehitystyötä Windows 10 Mobilelle. Aiemmin tällä viikolla paljastuivat myös suunnitelmat lopettaa Minecraftin kehitys Windows-puhelimille.

Microsoft on kertonut lopettavansa myös kokeellisen Cache-projektin, jossa kehitettiin uutta muistiinpanosovellusta. Cache pysyy vielä ennallaan toiminnassa helmikuun loppuun asti, jolloin toiminta loppuu kokonaan.

Cachessa oli kyse kokeellisesta Garage-projektista, joten sen kehityksen lopettaminen ei ole suuri yllätys. Microsoft voi hyödyntää Cachen kehityksessä opittua esimerkiksi tuodessaan uusia ominaisuuksia Windowsiin. Lisäksi Microsoftilta löytyy hieman erilaisia muistiinpanosovelluksia jo aiemminkin, kuten OneNote sekä viime vuonna yritysostolla hankittu Wunderlist.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Esa

  Olipas taas tyhmä uutinen. Tietenkään ei kannata kehittää tai pitää yllä toimintoja joita kukaan ei käytä. Mitä alas ajoon tulee, bullshittiä, kahden viikon sisään tullut jo kaksi uutta kehittäjä versiota win 10 mobilesta.

  • iGod

   Itse tuossa selititkin, että kun kukaan ei Windows mobilea käytä, niin sen kehittäminen ja ylläpitö on lopetettu. Kukaan ei valmista uusia Windows puhelimia ja vanhojen valmistajien puhelimien päälle on kustu. Myös vanhojen Windows puhelinten käyttäjien päälle on kustu. Jos haluat olla kusisateessa, niin ihan vapaasti. Kukaan täysijärkinen ei näe tällä hetkellä mitään tulevaisuutta Windows mobilella ja pöytä kymppi kokee luultavasti saman kohtalon. Nadella voitti. Golden shower Surface on kuulemma ehkä joskus tulossa jos oikein uskoo ja odottaa tai shitten ei.

   • Calileon

    Window 10 Mobilen kehitystä ei ole lopetettu. Päivityksiä tulee tiheämmin kuin Androidille, tiedän koska päivittäisessä käytössä on Oneplus 3 ja Lumia 950 XL. Ei varmaan kannata kommentoida jos ei aiheesta mitään tiedä. Tässä on kyse ominaisuudesta jota puhelimen omistajat eivät käytä. Yhtälailla Androideista lakkautetaan toimintoja joita ei käytetä, kuten lakkautetaan iPhoneistakin.

    • Robob

     Siis sinulle tulee puhelimeen päivityksiä jotka poistavat tai rikkovat ominaisuuksia? Upeeta? Ei kuule käyttäjiä kauheasti kiinnosta. Jos firman kaikki sovellukset tehdään ensin kilpailijoiden alustoille parempina versioina, niin ei käyttäjiä kauheasti kiinnosta. Jos puhelimien valmistus on lopetettu, niin ei käyttäjiä ihan oikeasti kiinnosta. Jos olet jo siirtynyt Android tai iOS maailmaan, niin sieltä paluu takaisin softattomaan Windowsiin tuskin ketään kiinnostaa. Johan sen on Microsoft ihan itse näyttänyt toimillaan, että ei sitä nyt vaan kiinnosta. Tässä on siis kyse puhelimista joita ei valmisteta ja niiden käyttöjärjestelmästä jota kukaan ei enää käytä ja jolle kukaan ei tee ohjelmia. Jopa Microsoftin omat työntekijät käyttävät nykyään iPhonea työssään. Revi siitä.

     • Calileon

      Missään vaiheessa tekstissäni en sanonut että minulle tulee päivityksiä jotka rikkovat ominaisuuksia. Opettele lukemaan.

      Kyllä, Microsoft on lopettanut Lumioiden valmistuksen. Uutta on tulossa, tai sitten ei. Uskon ettei viimeistä ole vielä nähty. Siihen onko mitään mahdollisuuksia ottaa minkäänlaista osuutta tavallisista käyttäjistä en ota kantaa. Joko on tai sitten ei.

      Microsoft ja Qualcomm tekevät tällä hetkellä yhteistyötä tuodakseen täyden Windows 10:n ARM -prossuille emulaation kautta. Tällöin perinteiset x86 -ohjelmat toimivat Qualcomin prossujen kanssa, eli siis mobiililla Windowsilla. HP on vahvasti mukana Windows ympäristössä kehittämässä puhelimia yritysmaailman tarpeisiin. Uusia ominaisuuksia tulee jatkuvalla syötöllä nykyisiin Windows 10 Mobile laitteisiin. Alusta ei ole kuollut vaikka sillä ei suurta käyttäjäkuntaa olekkaan.

      Microsoftilla on erilliset yksiköt jotka vastaavat iOS, Android ja Windows -sovelluksista. Kaikki yksiköt toimivat eri aikataulujen puitteissa ja luonnollisesti koska iOS ja Android -markkinaosuudet ovat suuret, resurssit varmasti kohdistetaan sinne. Oman järjestelmän kustannuksella, ja tämä luonnollisesti kuulostaa oudolta. Kyllähän Googlekin tuo palvelunsa ja ohjelmansa muillekin alustoille kuin van omilleen. Miksi? Miksi se ei suosi vain omaansa ja yritä kerätä yksinoikeuden avulla kaikkia käyttämään Androidia ja Chromebookkeja? Mietippä sitä. Jopa Apple tarjoa iTunesit ja Safarit muillekin alustoille kuin omilleen. Samsungkin on tajunnut tämän kun nykyään sen omat älykellot toimivat muillakin puhelimilla kuin sen omilla. Markkinaosuudet useammalla segmentillä on tärkeämpää kuin panostaminen epätoivoisesti vain yhteen.

 2. justsayin

  Jos Winblows (kakkos)puhelimeeni on tullut päivityksiä ne vain enää poistavat ominaisuuksia. Pohja on kadonnut mikkisoftan mobiilibusinekselta. Taitaa olla Ubuntu Touchin käyttö jo pian suositumpaa?

Tuoreimmat jutut