Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung-pomoa ei pidätetty – joutuu kuitenkin vastaamaan vakaviin lahjussyytteisiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Lee Jae-yong.

Lee Jae-yong.

Samsung-perijää ja yhtiöryppään uudeksi nokkamieheksi isänsä Lee Kun-heen jälkeen nousemassa olevaa Lee Jae-yongia ei pidätetä, päätti eteläkorealaisoikeus viime yönä Suomen aikaa.

Lee Jae-yong toimii muun muassa älypuhelimia valmistavan ja myyvän Samsung Electronicsin hallituksen varapuheenjohtajana.

Syyttäjät olivat hakeneet pidätysmäärästä, mutta oikeus ei nähnyt tarvetta tälle. Lee Jae-yong joutuu kuitenkin vastaamaan vielä myöhemmin syytteisiin lahjonnasta, kavalluksesta sekä väärästä valasta oikeudessa vapaalta jalalta.

Oikeusjutussa on kyse Etelä-Korean vallasta syrjäytetyn presidentinPark Geun-hyen hyvän luottoystävän Choi Soon-silin ympärille kehkeytyneestä lahjusskandaalista. Samsungin Lee Jae-yongin väitetään antaneen 43 miljardia Korean wonia eli reilut 34 miljoonaa euroa lahjuksena Choi Soon-siliin linkittyville säätiöille vastapalveluksena tämän tuesta Samsungin taustayhtiöiden yhdistymiselle.

Samsung C&T ja Cheil Industries yhdistettin vuonna 2015, mikä auttoi Leen omistajaperhettä säilyttämään ja keskittämään valtaansa Samsung-yritysryppäässä.

Kavallussyyte syntyy näkemyksestä, jonka mukaan osa Lee Jae-yongin maksamista lahjuksista tuli Samsungilta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. JiiPee83

    Potkut vaan ja telkien taakse.

Tuoreimmat jutut