Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huawei toimitti 139 miljoonaa älypuhelinta viime vuonna – lähes kolmanneksen nousu nollakasvun markkinoilla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei logoHuawei toimitti vuonna 2016 yhteensä 139 miljoonaa älypuhelinta, joka on 29 prosenttia vuotta aiempaa enemmän. Samanaikaisesti älypuhelinten kokonaistoimitukset maailmassa pysyivät lähes ennallaan, kasvaen esimerkiksi IDC:n mukaan vain 0,6 prosenttia. Huawei kasvatti näin selvästi markkinaosuuttaan.

Huawein älypuhelimista, tableteista ja muista kuluttajalaitteista vastaava Consumer Business Group -yksikkö kasvatti liikevaihtoaan 42 prosentilla 178 miljardiin juaniin eli reiluun 24 miljardiin euroon.

Huaweita pidetään maailman kolmanneksi suurimpana älypuhelinvalmistajana. Sen luvuissa mukana on myös sisarbrändi Honor.

”Huolimatta vaikeasta markkinatilanteesta Huawei CBG jatkaa kasvua alan kovimmalla vauhdilla. Tämä on meidän kuluttajakeskeisen lähestymisen ansiota, joka ohjaa keskittymistämme premium-brändinrakentamisen ohella merkitykselliseen innovointiin, jakelukanavien vahvistamiseen sekä palvelujemme kehittämiseen.”, Richard Yu, Huawei Consumer Business Groupin toimitusjohtaja sanoo. ”Vuonna 2017 vahvistamme alihankintaamme, kanaviamme sekä tutkimus- ja tuotekehitystämme. Tavoitteenamme on virtaviivaistaa ja tehostaa päätöksentekoamme ja päätösten toimeenpanoa sekä kehittää edelleen kansainvälistä strategiaamme, jotta meillä on kapasiteettia ja mahdollisuuksia kasvaa lisää.”

Huawein mukaan Euroopassa Huawei P9 ja P9 Plus siivittivät sen merkittäviin läpimurtoihin high-end-markkinoilla ja tutkimusyhtiö GfK:n mukaan Huaweilla on 15 prosentin markkinaosuus 33 maassa ja yli 20 prosenttia 18 maassa, joista melkein puolet on Euroopassa.

Suomessa Huawei on aiemmin kertonut nousseensa syksyn aikana markkinajohtajaksi älypuhelinmyynnissä.

Älypuhelinten ohella Huawei kasvatti viime vuonna myös tablettitoimituksiaan, vaikka kokonaismarkkina pienentyi. Huawei toimitti yli 10 miljoonaa tablettia, eli yli 90 prosenttia vuotta 2015 enemmän.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendrik

  Miten meinasi ”Nokia” tätä vastaan kilpailla?!!. 🙄😅

  • SANDY

   Joo-o samaa mietin kans.

   Ite en varmaan vaihda huaweilta enään takas nokiaan kun kerran on jo koko tuoteperhe
   Puhelin, kello, tabletti, tietokone ja reititin.

 2. Henrik1

  Huawein mukaan Euroopassa Huawei P9 ja P9 Plus siivittivät sen merkittäviin läpimurtoihin high-end-markkinoilla.

  Totta ja näin tulee vahvistamaan myöskin uudet P10 ja P10 Plus mallit!.

Tuoreimmat jutut