Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tältä näyttää Windows 10:n tuleva ulkoasu-uudistus ”projekti NEON”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Project Neon Windows 10

Jo aiemmin on raportoitu, että Microsoft aikoo uudistaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän ulkoasua, ja nyt MSPowerUser-sivusto on julkaissut konseptikuvia siitä, miten ”projekti NEON” -nimellä kulkeva uudistus käyttöliittymää uudistaa.

Kyseessä ei ole mikään järisyttävä käyttöjärjestelmäuudistus, vaan hieman uudistuva ulkonäkö ja sulavammat siirtymät ja liikkumiset sovellusten välillä ja sisällä. Periaatteessa uudistus yhdistää Windows 7:n Aero Glass -ilmettä Windows Phone 7:n ja 8:n animaatioihin.

Project Neon Windows 10

Uutena komponenttina käyttöliittymässä on ”Acrylic”, ”akryyli”, joka esiintyy läpikuultavana himmennyksenä taustoissa, sivupalkeissa ja sovellusten sisällä. Akryyli yhdistyy ”Conscious UI”- ja ”Connected Animations” -elementteihin, eli esimerkiksi sivupalkki muuttuu sen perusteella, mitä sovelluksen takana on, ja kuvakkeet sovelluksissa voivat esittää yksinkertaisia efektianimaatioita.

Project Neon Windows 10

Konseptimallit projekti NEONista näyttävät makeilta ja sulavilta, mutta lopputulos saattaa jonkin verran vielä muuttua ennen virallista julkaisua. MSPowerUser muistuttaa, että projekti on vielä kesken ja suunnitelmat saattavat muuttua matkan varrella, mutta tällä hetkellä käyttöliittymäuudistuksen perustukset halutaan saada kuntoon Redstone 3 -päivitykseen mennessä. Käytännössä uusia elementtejä voitaisiin siis nähdä Microsoftin omissa sovelluksissa tuolloin. Redstone 3 on toinen tänä vuonna julkaistavista isommista Windows 10 -päivityksistä, ja sen julkaisu tapahtunee jossain vaiheessa syksyä.

Project Neon Windows 10

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Applemaiseen suuntaan menee. Tykkään kyllä nykyisestä yksinkertaisuudesta enemmän.

  • Kairaaja

   Sama. Taas yritetää liikaa muuttaa ulkoasua ja miks näin apple maiseen suuntaa?

 2. Hendrik

  Kuka japanofiili siellä on noita kuvia luonut?. 🤔😓

Tuoreimmat jutut