Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nämä olivat operaattorien vuoden 2016 myydyimmät puhelimet Suomessa – yksi merkki paransi reilusti asemiaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung Galaxy J5 (2016).

Samsung Galaxy J5 (2016).

Vuosi on vaihtunut ja kaikki kolme Suomen merkittävää operaattoria ovat paljastaneet joulukuun myydyimpien puhelintensa ohella myydyimmät puhelimet myös koko vuodelta 2016.

Samsungin edullinen Galaxy J5 oli vuoden myydyin puhelin sekä DNA:lla että Elisalla henkilöasiakkaiden osalta. Soneralla Galaxy J5 ylsi vasta kahdeksanneksi myydyimmäksi. Lisäksi Galaxy J5:n uudempi 2016-malliversio ylsi vielä kolmanneksi myydyimmäksi DNA:lla ja kahdeksanneksi Elisan henkilöasiakkaiden osalta, joten kokonaisuutena mallin panostus Samsungin myyntiin oli erityisen vahva.

Toinen vahva menestyjä, Honor 7, oli toiseksi myydyin DNA:lla, kolmanneksi myydyin Elisan henkilöasiakkaille ja viidenneksi myydyin Soneralla.

Honor 7.

Honor 7.

Elisa toteaa, että kuluttaja-asiakaspuolella myydyimpien joukossa on useita Huawein malleja, yritysasiakkaiden listalla puolestaan vielä alkuvuonna myyntitilastoja hallinneen Microsoftin Lumia-puhelimia. Huawei on aiemmin kertonut nousseensa tämän vuoden kuluessa älypuhelinmyynnin markkinajohtajaksi Suomessa.

”Vaikka Huawei ei olekaan aivan kärjessä, on se silti yksi vuoden ehdottomista menestyjistä tasaisen vahvalla vuodellaan. Huawein menestys jakaantuu monipuolisen valikoiman edustajien kesken yksittäisen suosikkimallin sijaan. Huaweilla on valikoimassaan puhelimia jokaisesta hintaluokasta, eikä menestys rajoitu vain edullisimpiin laitteisiin, sillä myös hintavammat mallit myyvät hyvin”, toteaa Elisan henkilöasiakasyksikön puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki Elisan listasta.

”Apple onnistui puhelinmyynnissään hyvin viime vuonna sekä premium-tason malleilla että edullisemmilla tuotteilla. Muiden valmistajien mallistoissa huokeamman hintaluokan puhelimet nousivat asiakkaidemme suosikeiksi”, sanoo puolestaan Soneran laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Vain Elisan myynnissä oleva OnePlus nousi nopeasti myös yritysmyynnissä. ”OnePlussan nousu yritysasiakkaiden vuoden myydyimpien joukkoon on poikkeuksellinen. Yleensä vie keskimäärin kaksi vuotta, että uuden valmistajan malli edes pääsee suurten yritysten puhelinvalikoimiin. OnePlus onnistui siinä alle puolessa vuodessa”, sanoo Elisan liittymien liiketoimintajohtaja Petteri Svensson

DNA:n vuoden 2016 myydyimmät puhelimet

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Honor 7 *)
 3. Samsung Galaxy J5 (2016) *)
 4. Apple iPhone 6s *)
 5. Huawei P8 Lite *)
 6. Honor 7 Lite *)
 7. Samsung Galaxy A3 (2016) *)
 8. Apple iPhone 5S *)
 9. Huawei Y360
 10. Honor 8 *)

Elisan vuoden 2016 myydyimmät puhelimet henkilöasiakkaille

 1. Samsung Galaxy J5
 2. OnePlus 3
 3. Huawei Honor 7
 4. Apple iPhone 6s
 5. Huawei P8 Lite
 6. Apple iPhone 5s
 7. Huawei Honor 7 Lite
 8. Samsung Galaxy J5 (2016)
 9. Nokia 215
 10. Samsung Galaxy A3 (2016)
 11. Microsoft Lumia 550
 12. Apple iPhone SE
 13. Samsung Galaxy S7 Edge
 14. OnePlus 3T
 15. Apple iPhone 7
 16. Samsung Galaxy S6

Elisan vuoden 2016 myydyimmät puhelimet yritysasiakkaille

 1. Apple iPhone 6s
 2. Samsung Galaxy Xcover 3
 3. Samsung Galaxy J5 (2016)
 4. Apple iPhone 5S
 5. Apple iPhone 7
 6. Samsung Galaxy S6
 7. Microsoft Lumia 650
 8. Samsung Galaxy A3 (2016)
 9. Microsoft Lumia 550
 10. OnePlus 3 & 3T
 11. Apple iPhone SE
 12. Samsung Galaxy A5 (2016)
 13. Microsoft Lumia 640
 14. Samsung Galaxy J5
 15. Samsung Galaxy S7
 16. Microsoft Lumia 950

Soneran vuoden 2016 myydyimmät puhelimet

 1. iPhone 6S
 2. Huawei P8 Lite
 3. iPhone 5S
 4. iPhone 7
 5. Huawei Honor 7
 6. iPhone SE
 7. Samsung Galaxy S7
 8. Samsung Galaxy J5
 9. Huawei Honor 7 Lite
 10. Samsung Galaxy A3

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Onplus 3T on myynyt elisalla henkilöasiakkaille paremmin kuin iphone 7??

  • Kairaaja

   Onhan toi pien yllätys, mutta eipä iphonen myynnit suomessa ole kpl määrissä kovin suuria.

   • Vili

    Niin tai siis minkään puhelimen kpl määrät ole suuria Suomessa isoja, ainakaan elisalla. missä on esim S7? S7 edgekin nippanappa edellä 3T:tä vaikka ollut myynnissä mitä maaliskuusta asti ja 3T marraskuusta.

  • Vili

   Oneplus 3T löytyy ainoastaan yhdeltä operaattorilta. Samoin myös Oneplus 3 on siksi ovat Elisalla niin korkealla kun myynti ei jakaudu monen operaattorin kesken.

   • Calileon

    Pitää paikkansa. Silti pieneksi tekijäksi kova sijoitus listalla. En tiedä missä suhteessa Suomen markkinoilla on operaattorien myymät puhelimet ja muiden myymät, mutta voisin kuvitella näin ystäväpiiriotannalla että kohtullisen suuri osuus puhelimista kulkee operaattoreiden kautta. Lähimmässä ystäväpiirissä lähes kaikki on puhelimensa hankkinut operaattorilta.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Joo, tiedän kyllä, että Onea ei myy kuin Elisa ja se aiheuttaa tilastovääristymää. Lähinnä ihmettelin sitä, kun iPhone on perinteisesti aina komeillut kaikkien operaattoreiden tilastojen kärjessä. Nyt kuitenkin melko marginaalinen merkki ohitti sen. Siis tietenkin iPhonea on määrällisesti myyty enemmän. S7 puuttuminen tilastoista ihmetyttää kyllä myös.

 2. Vili

  Oli selvä, että galaxy S7 ei myynyt hyvin, mutta että näin pahasti floppasi, aika karua että jopa iPhone 7 muutaman kuukauden myynnillä myi enemmän tai about saman kun S7 koko aikana.

  • Calileon

   Vaikuttaa vahvasti siltä että pikkuhiljaa alkaa Android -markkinat tasaantumaan useamman valmistajan kesken eikä Samsungin ylivoima ole enään niin suurta. Huawei tulee kovaa niin omilla kuin Honoreilla. Aasialaiset täällä aiemmin tuntemattomammat firmat alkavat myydä tuotteitaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Monta pientä tekijää kun nappaa pienen siivun isolta Sampalta niin kyllä se jossain vaiheessa alkaa tuntua.

   • Kairaaja

    Tuntuuhan toi jossain vaiheessa sampalla.tosin sillä on niin paljon kaikkea toimintaa ettei tää sitä ahdinkoo aja.

Tuoreimmat jutut