Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungin kerrotaan valmistavan 5,8-tuumaisia OLED-näyttöjä seuraavaan iPhone-malliin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Jälleen tuore huhu maailailee kuvaa uudesta AMOLED-näyttöä käyttävästä iPhone-mallista. Tällä kertaa asialla on DigiTimes, jonka taiwanilaiset alihankkijalähteet kertovat, että Samsung Display valmistaa kaikki AMOLED-näytöt uutta iPhone-mallia varten.

DigiTimesin lähteiden mukaan Apple esittelisi ensi syksynä kolme uutta iPhone-mallia. Tutut 4,7- ja 5,5-tuumaiset mallit käyttäisivät edelleen LCD-näyttöjä, mutta uusi 5,8-tuumainen malli sen sijaan käyttäisi AMOLED-näyttöä. DigiTimesin lähteiden mukaan uutta iPhone-mallia arvioidaan toimitettavan 60-70 miljoonaa kappaletta vuonna 2017.

 

Jo aiemmin on huhuttu, että Apple todella esittelisi kolme uutta iPhonea, joista kaksi jatkaisi edellisten mallien linjoilla. Kolmas, täysin uusi malli sen sijaan on aiemmissa huhuissa kuvailtu noin 5- tai 5,1-tuumaiseksi, mikä on selkeästi ristiriidassa DigiTimesin nyt mainitseman ison 5,8-tuumaisen mallin kanssa.

Applen siirtyminen AMOLED-näyttöihin iPhoneissa on sikäli merkittävä uutinen koko alan kannalta, että AMOLED-näyttöjen tuotanto alkaa pian olla tapissa. Näyttövalmistajat eivät myöskään saa tuotantokapasiteettiaan kasvatettua haluamaansa vauhtia, sillä OLED-näyttöpaneelien valmistuslaitteistoja ei tällä hetkellä valmistu riittävällä vauhdilla. Tämän onkin sanottu olevan yksi syy sille, miksi vain yksi kolmesta tulevasta iPhone-mallista käyttää OLED-näyttöä. Laajemmin OLED-näyttöjä voidaan nähdä iPhone-malleissa myöhemmin, kun tuotanto vastaa kysyntää.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendrik

  Mitä Samsung edellä niin Apple perässä.

 2. Kairaaja

  Applen käyttäjille hyvä uutinen. Saa parasta näyttöä iphonet, nykyset applen suuri heikkois.

  • Henrik1

   Toivottavasti Samsung saa erittäin hyvät rahalliset tulot Applelta!.

   • Henrik

    Miksi?

Tuoreimmat jutut