Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Japanilaisyritys OLED-näyttötuotannon ja iPhone-uudistuksen pullonkaulana – tuplattukin valmistuskapasiteetti alle 10 laitetta vuodessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Canon Tokki.Maailman OLED-näyttötuotannon kasvua jarruttaa japanilaisen, tunnetun yrityksen suuremmalle yleisölle vieraan liiketoimintayksikön oman tuotantokapasiteetin rajallisuus. OLED-näyttöpaneelien valmistuslaitteistoja ei nyt valmistu riittävää vauhtia.

Tämä vaikuttaa myös Appleen, jonka odotetaan tuovan ensi vuonna vain yhteen uuteen iPhone-malliin ensi kertaa OLED-näytön. Koska Apple myy vain harvoja puhelinmalleja, on sen arvioitu tarvitsevan jopa 100 miljoonaa näyttöpaneelia vuodessa vain tuohon yhteenkin uuteen iPhone-malliin. Lisäksi Applen odotetaan täysin uuden OLED-iPhonen ohella esittelevän ensi vuonna suorat seuraajat iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelimille, edelleen LCD-näytöillä varustettuna.

Bloombergin raportin mukaan japanilainen OLED-valmistusjärjestelmiä 20 vuotta kehittänyt ja 343 työntekijää työllistävä Canon Tokki, osa yleisemminkin tunnettua Canonia, pystyy valmistamaan vuodessa alle 10 uutta laitteistoa – vaikka se tänä vuonna jo tuplasi kapasiteettinsa.

Canon Tokkin aiheuttaman pullonkaulan takia Samsung, LG, Sharp ja muut eivät pysty kasvattamaan OLED-näyttöpaneelien tuotantoa niin kuin haluaisivat. iPhonen myötä syntyisi lisäkapasiteetille syntyisi myös tarvetta. Applen odotetaan ensimmäisen OLED-iPhonen osalta turvautuvan kokonaan Samsungin valmistamiin paneeleihin, kun vasta 2018 myös muilla on tarjolla riittävästi valmistuskapasiteettia. Tuolloin OLED-näyttö voidaan nähdä jo laajemmin iPhone-mallistossa.

OLED-näytöt ovat yleisesti LCD-näyttöjä ohuempia, virtapihimpiä, kontrastiltaan parempia ja mahdollista taivuttaa kaareviin muotoihin.

Lähes kaikkien OLED-paneelivalmistajien kerrotaan hyödyntävän Canon Tokkin laitteistoja valmistuksessa – sillä on alalla käytännössä monopoliasema. Sen tilauskirja ulottuu nyt jo kahden vuoden päähän.

Canon Tokkin myymän OLED-valmistusjärjestelmän, ELVESS OLEDin, hinnaksi kerrotaan jopa 85 miljoonaa dollaria kappaleelta ja tuotantolinjakokonaisuudella on mittaa 100 metriä. Järjestelmän erikoisuudeksi mainitaan korkea valmistustarkkuus vähäisillä virheillä. Tämä parantaa näyttöpaneelituotannon saantoa, johtaen toisin sanoen sen parempaan kannattavuuteen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut