Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nexus 6 saa Android 7.1.1:n tammikuussa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Googlen ja Motorolan Nexus 6.

Googlen ja Motorolan Nexus 6.

Google on vahvistanut sen yhdessä Motorolan kanssa kehittämän Nexus 6 -puhelimen myös saavan Android 7.1.1 Nougat -päivityksen tammikuun aikana.

Nexus 6 jäi pois joukosta laitteita, joille Android 7.1.1 julkaistiin jo 5. joulukuuta. Se sai myös tuolloin päivityksen, mutta pysyi yhä Android 7.0 Nougat -versiossa.

”Valitettavasti löysimme viime hetken bugin, joka koski erityisesti Nexus 6:ta, johtaen 7.1.1 OTA -päivityksen jakelun viivästymiseen. Olemme sittemmin korjanneet ongelman ja tulemme julkaisemaan päivityksen varhain tammikuussa”, Google kommentoi Android Police -sivustolle.

Jo aiemmin Android 7.1.1:n saivat Googlen Pixelin ja Pixel XL:n lisäksi Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C, Nexus 9 sekä Wi-Fi- että LTE-versiona sekä Nexus Player.

Google esitteli Android 7.1:n mahdollistamia uudistuksia: vasemmalla sovellusoikotiet ja oikealla kuvanäppäimistö.

Google esitteli Android 7.1:n mahdollistamia uudistuksia: vasemmalla sovellusoikotiet ja oikealla kuvanäppäimistö.

Kehittäjien hyödynnettäväksi Android 7.1 Nougat avaa uusia mahdollisuuksia. Uudet toiminnallisuudet tulevat näkyviin käyttäjille, kun sovelluskehittäjät päivittävät sovelluksiaan.

 • Tuki kuvanäppäimistöille näppäimistön syöttötapana mahdollistaen käyttäjille kustomoitujen tarrojen, animoitujen GIF-kuvien ja muun kuvasisällön helpon lisäämisen
 • Sovellusoikoteiden rajapinta – mahdollistaa oikoteiden lisäämisen sovelluskuvakkeisiin suoraan sovelluksen eri toimintoihin
 • Tuki käyttöjärjestelmässä pyöreille sovelluskuvakkeille (käytössä Googlen Pixel-puhelimissa ja muissa pyöreitä kuvakkeita käyttävissä käynnistysohjelmissa)
 • Laajemmat lisätiedot taustakuvista

Lisäksi Android 7.1.1 Nougat tuo seuraavia uudistuksia verrattuna 7.0 Nougatiin. Useat uudistuksista kuitenkin koskevat vain uusia laitteita niiden vaatiessa erityisen tuen myös laitteistolta.

 • Uusia emojeja: emojeista on nyt tarjolla yhden sukupuolen sijaan sekä mies että nainen
 • Parempi Googlen Daydream VR -virtuaalitodellisuusalustalle (vaatii tuen laitteelta)
 • Tuki saumattomille A/B-järjestelmäpäivityksille (vaatii tuen laitteelta), päivitysten asennus tapahtuu täysin taustalla ja uuteen versioon vaihto vaatii vain normaalin nopean uudelleenkäynnistyksen
 • Night Light (vaatii tuen laitteelta), näytön silmiä rasittavan sinisen valon vähennys
 • Natiivituki sormenjälkitunnistimen pyyhkäisytoiminnoille (valinnainen valmistajalle, osa toteuttanut jo itse)
 • Kosketus- ja näyttötoimintaparannuksia
 • Uusi asetusvalikko tallennusmuistin hallintaan. Sovellukset voivat luoda linkin, joka vie suoraan sovelluksen tietoihin asetuksissa, josta voi poistaa käyttämättömiä tiedostoja vapauttaen tilaa puhelimen muistista.

Lisäksi 7.1.1 Nougat tuo 7.0:aan nähden myös yleisiä toimintaparannuksia ja virhekorjauksia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut