Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nintendolta luvassa 2-3 mobiilipeliä vuosittain – Super Mario Run -lataukset ylittivät jo 50 miljoonaa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Super Mario Run

Mobiilipeleihin reilu viikko sitten Apple iOS -laitteille julkaistulla Super Mario Runilla ryminällä vuosien odotuksen jälkeen mukaan tullut Nintendo voi jatkossa julkaista 2-3 uutta mobiilipeliä vuodessa, on johtaja Tatsumi Kimishima kertonut.

Tavoiteltuun julkaisutahtiin ollaan pääsemässä jo ensi vuoden aikana.

Nintendon mobiilipelidebyytti Super Mario Run on kerännyt ennätykselliseen tahtiin latauksia – nyt jo yli 50 miljoonaa – mutta peli on saanut myös kritiikkiä nopeasti eteen tulevasta maksullisuudestaan. Jo muutaman minuutin pelailun jälkeen neljännessä kentässä Super Mario Run vaatii 9,99 euron kertamaksua, joka avaa pelin kaikki 24 kenttää. Nintendoa on kritisoitu, että tällaisella rahastusmallilla se tappaa kiinnostusta peliin ja jättää paljon rahaa pöydälle verrattuna nykyiseen yleiseen tapaan tuoda ilmaiseksi pelattavaan peliin erilaisia pelissä etenemistä auttavia tai nopeuttavia ostomahdollisuuksia.

Nintendolle mobiilipelit ovat kuitenkin osittain myös markkinointia, ja tältä osin jo latauksilla on suurta merkitystä. Nintendo jatkaa edelleen omien pelilaitteiden ja niille kehitettyjen pelien myyntiä – ensi vuonna on vuorossa jo julkistetun Nintendo Switch -konsolin lanseeraus.

Ensi vuoden aikana Nintendo on tuomassa mobiilipeleinä ainakin Animal Crossing ja Fire Emblem -sarjoihin kuuluvia pelejä. Nämä eivät ole yhtä tunnettuja kuin Mario. Vielä toistaiseksi ei ole kuultu Nintendon muiden suosittujen pelisarjojen, kuten Zeldan, tulosta älypuhelimiin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Carlos

    Jee 2-3kpl iha täyttä shidiä joka vuosi. En malta odottaa.
    Haluaisin nähdä tilaston niiden tyytyväistydestä jotka on maksanu sen 10e tosta mario runista. Aika iso pettymys toi peli on…

Tuoreimmat jutut