Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nintendon ratkaisuja ihmetellään – Super Mario Run ei ole saamassa lisää sisältöä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

super mario run

Super Mario Runin julkaisua iPhonelle ja muille iOS-laitteille odotettiin ja kiinnostus olikin kovaa: arvioidusti jopa 30 miljoonaa rekisteröi kiinnnostuksensa tilaamalla etukäteen ilmoituksen App Storessa pelin julkaisusta, ja heti julkaisupäivänään viime torstaina peli valtasikin ladatuimpien sovellusten kärkisijan lukuisissa maissa ympäri maailmaa.

Super Mario Run aukeaa 9,99 euron ostoksella.

Super Mario Run aukeaa 9,99 euron ostoksella.

Super Mario Run on ilmainen ladata, mutta käytännössä maksullinen: ilmaiseksi pääsee pelaamaan yksinpelissä vain kolmea ensimmäistä kenttää yhteensä 24 kentästä. Tämän jälkeen loppujen pelaamiseksi täytyy maksaa 9,99 euron kertamaksu.

Nintendon Super Mario Runiin valitsema rahastusmalli epäilytti alusta alkaen – ja kritiikki on vain koventunut viime päivinä, kun Super Mario Runin pelaajilta saamat arviot laskeneet. Suureksi menestykseksi odotetusta pelistä näyttääkin tulevan ennakko-odotuksiin nähden suuri floppi Nintendolle.

Nykyisin useimmat menestyvät mobiilipelit ovat ilmaisia ladata ja pelata, valinnaisilla pelissä etenemistä edistävillä sovelluksen sisäisillä ostoilla. Tämä muun muassa pidentää huomattavasti pelin elinikää, koska se luo kehittäjälle kannusteen viedä peliä eteenpäin.

Nintendon linja sen sijaan on aivan toinen: Super Mario Runia ei olla kehittämässä merkittävästi. Nintendon edustaja vahvisti Wall Street Journalille, ettei Nintendo suunnittele lisäsisällön, ei maksuttoman eikä maksullisen, julkaisemista peliin.

Ilmaiseksi ladattavan pelin nopeasti eteen tuleva maksullisuus sekä pelin jatkuvasti vaatima verkkoyhteys ovat kaksi keskeisintä syytä pelaajien Super Mario Runille antamien murska-arvioiden takana.

Lopulta näyttää siltä, että pitkän odotuksen jälkeen Nintendo teki pahoja virheitä mobiilipelidebyyttinsä kanssa. Super Mario Run tuottanee Nintendolle vähintään kymmeniä miljoonia, mutta potentiaalia olisi ollut jopa satoihin miljooniin.

Eikä Super Mario Run edes ole Nintendon loppuvuoden ainoa epäonnistuminen. Nintendon NES Classic Mini -konsoli olisi jouluna voinut myydä moninkertaisesti, mutta hämmästyttävästi tavaraa ei ole lähellekään riittävästi tarjolla laitteen jo kesällä tapahtuneesta julkistuksesta huolimatta.

Nintendon ympärille syntyneet odotukset ja niiden murskautuminen ovat näkyneet myös sen markkina-arvossa: Super Mario Runin julkaisua edeltäneen kuukauden aikana Nintendon osakekurssi nousi noin viidenneksellä. Torstaina julkaistun Super Mario Runin jälkeen maanantaina osake laski jo viidettä päivää, minä aikana osakkeen kurssi painui yhteensä 16 prosentilla. Tänään tiistaina kurssi toipui laskuputken viimein katkaisten kuitenkin jo reilun prosentin nousuun.

Ensi vuonna Nintendon odotetaan tuovan myyntiin uuden Switch-konsolinsa ja Super Mario Runin myös Android-laitteille. Nähtäväksi jää, pyörtääkö Nintendo myös päätöksensä ja toisi sittenkin vielä lisää pelattavaa Super Mario Runiin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut