Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Älä asenna ”Super Mario Runia” Androidille – pahimmillaan saat haittaohjelman

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Super Mario Run -haku Google Playssa.

Super Mario Run -haku Google Playssa.

Vähintään vuoden toiseksi kovin – ja tiukassa kamppailussa Pokémon GOn kanssa – mobiilipelijulkaisu Super Mario Run on tarjolla vain Applen iOS-laitteille eli iPhonelle ja iPadille. Android-käyttäjät jäävät Marion saapumisesta älypuhelimille toistaiseksi paitsi – eikä Android-version julkaisulle ole mitään tarkkaa aikataulua. Nintendolta on vain todettu asiasta kerrottavan myöhemmin.

Ilmeisesti Nintendo on päätynyt tuomaan Super Mario Runin aluksi vain Apple-laitteille, sillä niillä piratismia on helpompi hallita ja myös yksityiskohtien viimeistely on helpompaa ilman tarvetta huolehtia toimivuudesta sadoilla erilaisilla Android-laitteilla. Jo aiemmin on kerrottu, että Super Mario Run vaatii jatkuvan verkkoyhteyden, koska näin Nintendo pystyy estämään pelin levittämistä piraattiversioina.

Androidillakin hämäräperäiset kehittäjät yrittävät hyötyä Super Mario Run -huumasta. Androidin Google Play -sovelluskauppaan on ilmestynyt jo lukuisia Super Mario Run -opassovelluksia ja lisäksi jo aiemmin Nintendon Mariota on kopioitu esimerkiksi Super Smash Jungle World ja Lep’s World -peleihin – kenties juuri tarpeeksi riittävin eroin, ettei Nintendon lakimiehillä ole mahdollisuutta puuttua peleihin. Myös Applen App Storesta löytyy erilaisia muiden kuin Nintendon pelejä, jotka yrittävät ratsastaa Super Marion maineella – esimerkiksi Super Marioni ja Real Super Mario Boy.

Lisäksi tiettävästi verkossa on liikkeellä jo väitettyjä Super Mario Run -asennus- eli APK-tiedostoja Androidille. Tällaisia ei kuitenkaan todellisuudessa ole olemassa – Super Mario Runia ei ole olemassa Androidille – ja pahimmillaan tällaisen asentamalla asentaa puhelimeensa katalan viruksen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendrik

  Ja Google ei välitä!.

 2. Vili

  Perus androidia

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Että omalle laitteelle saa asentaa itse haluamiaan sovelluksia itse valitsemastaan lähteestä?

 3. JiiPee83

  korjataanpa tietämättömille kommentoijille taas että virallisessa google play kaupassa ei ole muita mario run sovelluksia kun pelkkiä oppaita. Käyttäjän oma valinta jos asentelee muilta hämäriltä sivustoilta ohjelmia joilla ei ole googlen eikä androidin kanssa mitään tekemistä.

Tuoreimmat jutut