Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-pomo puolustaa jälleen uutuutta: ”Valintoja pitää tehdä”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen markkinointipomo Phil Schiller

Applen markkinointijohtaja Phil Schiller.

Samana päivänä, kun Applen uuden Touch Barilla varustetun MacBook Pron toimitukset ovat alkaneet ensimmäisille asiakkaille, on jälleen ilmestynyt myös Applen markkinointijohtajan Phil Schillerin haastattelu Backchannelissa. Aiemmalla linjalla jatkaen Schiller on jälleen pitänyt puolustuspuheita MacBook Pron uudistusten puolesta.

Apple on päätynyt uusimmassa MacBook Prossaan lisäämän kapean kosketusnäyttörivin näppäimistön aiemman ylimmän funktionäppäinten rivin korvaajaksi. Microsoft puolestaan on jo pidempään vyöryttänyt tarjolle ideaa kosketusnäytöistä lähes kaikissa kannettavissa tietokoneissa. Vain päivää Applen julkistusta aiemmin Microsoft myös julkisti uuden 28 tuuman pöytäkoneen, Surface Studion, kosketusnäytöllä varustettuna.

Applella ei kosketusnäyttöihin Mac-tietokoneiden kaltaisissa laitteissa kuitenkaan uskota. Schillerin mukaan Apple on kokeillut asiaa useampaankin otteeseen vuosien varrella eikä kosketuksen tuominen ole tuntunut luonnolliselta pystyasennossa käytettävään näyttöön. Sen sijaan uusi Touch Bar laajentaa näppäimistöä ja tekee siitä tilanteen mukaan muuttuvan.

Uusi MacBook Pro Touch Barilla.

Uusi MacBook Pro Touch Barilla.

”Sen toteutus on puhdasta Macia”, toteaa Schiller Touch Barista. Se on suunniteltu ja tehty ensisijaisesti Macille sen sijaan, että iOS olisi siirretty kosketusnäyttöineen Macin pohjaksi.

Kosketusnäytön tuominen Maciin näppäimistön ja hiiren ohella voisi heikentää käytettävyyttä. ”Et voi optimoida molemmille”, toteaa Schiller. ”Se on pienimmän yhteisen nimittäjän ajattelua”, viittaa hän tietokonealallakin yleiseen termiin, jolla tarkoitetaan suunnittelua laajasti toimivaksi uhraamalla samalla kapeamman kohteen mahdollistama parannuspotentiaali.

 

Eniten kritiikkiä uudessa MacBook Prossa lienee herättänyt liitäntöjen karsiminen ja siirtyminen vain neljään USB-C-porttiin Thunderbolt 3 -tuella. Kuten monesti aiemmin, Apple siirtyy uuteen ja jättää vanhan monia muita aiemmin. ”On olemassa ihmisiä, jotka haluavat meidän innovoivan nopeammin ja kun teemme niin, ihmiset sanovat ’Oho oho te etenette liian nopeasti'”, Schiller toteaa tiedostaen eriävät mielipiteet.

”On aina jotakin, johon kriitikot iskevät kenen tahansa kannettavassa, koska valintoja pitää tehdä”, summaa Schiller. ”Tiedän meidän tiimimme tehneen erittäin fiksuja valintoja ja tämän olevan paras kannettava, joka voidaan tehdä parhaimmalla teknologialla.”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut