Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-pomo selitti muistikorttipaikan poistamista – uusi MacBook Pro Applen tilatuin pro-kannettava

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uusi MacBook Pro.

Uusi MacBook Pro.

Applen markkinointipomo Phil Schiller

Applen markkinointijohtaja Phil Schiller.

Applen viime viikon torstaina julkistama uusi MacBook Pro -tietokone on herättänyt paljon porua. Erityisen paljon julkistuksen jälkeen on kohkattu poistuneista liitännöistä: aiemmat 2 perinteistä USB-porttia, 2 Thunderbolt 2 -porttia, HDMI-liitäntä ja MagSafe-virtaliitäntä on korvattu vain neljällä uudella USB-C-tyypin portilla.

Lisäksi Apple on jättänyt erityisesti monien valokuvaajien harmiksi pois muistikorttipaikan, mitä markkinointijohtaja Phil Schiller on nyt selittänyt The Independentin haastattelussa.

Schillerin mukaan muistikorttipaikan pudottamiseen on pari syytä. ”Ensinnäkin, se on kömpelö paikka. Tämä asia (kortti) on työntynyt siitä puoliksi ulos. Lisäksi on olemassa erittäin hyviä ja nopeita USB-kortinlukijoita, ja osa voi käyttää CompactFlashia SD:n ohella. Joten emme voisi ikinä todella ratkaista tätä – valitsimme SD:n, koska useammissa kuluttajakameroissa on SD mutta voit valita vain yhden. Joten se oli hieman kompromissi”, Schiller kertoo. ”Ja sitten yhä useammissa kameroissa alkaa olla langaton siirto rakennettuna kameraan.”

Schiller näkee jatkossa parhaimmaksi ratkaisuksi langattoman tiedonsiirron tai sitten adapterin käytön.

iPhone 7:stä jo poistettu 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä MacBook Prosta sen sijaan yhä löytyy. Schiller kertoo, että koska kyse on on pro-laitteista, monet käyttäjät tarvitsevat 3,5 millimetrin liitäntää yhä studiomonitoreihin, vahvistimiin ja muuhun ammattilaisäänilaitteisiin.

Kova kritiikki MacBook Prota kohtaan on yllättänyt Schillerin.

”MacBook Prosta on selvästi ollut paljon tunteikasta keskustelua ja väittelyä”, totesi Schiller. ”Monet asiat ovat vakuuttaneet ihmiset siitä, ja jotkut ovat aiheuttaneet hämmennystä.”

”Me tiedämme tehneemme hyviä päätöksiä siitä, mitä sisällyttää uuteen MacBook Prohon ja lopputuloksen olevan paras tekemämme kannettava tietokone, mutta se ei välttämättä ole oikea jokaiselle ensimmäisenä päivänä”, myönsi Schiller. ”Se on okei, osa ihmisistä tunsi samalla tavoin ensimmäisestä iMacistakin ja sen kanssakin kävi lopulta hyvin.”

Schiller kertoi myös uuden MacBook Pron suosiosta.

”Voimme ylpeänä kertoa, että toistaiseksi verkkokaupassamme uudesta MacBook Prosta on tehty enemmän tilauksia kuin mistään pro-kannettavastamme aiemmin.”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Carlos

  Ei oo kyl niitä aikasempia paljo myyty ku heti näitä uusia on myyty enemmä ku vanhoja (ellei sitten tosta puutu joku aikaraja esim 1h myyntiin tulohetkestä)
  Ite laitteesta se on iha susi romu. ja noi selittelyt oli iha töppödötöppödö selittelyä sille et leikattii säästösyistä ominaisuuksia ja sinä saat kärsiä.

  • Jonahan

   Edellisessä neljännessä niitä myytiin noin 5 miljoonaa. Se ei ole kauhean huonosti, ottaen huomioon malliston iän ja hintatason.

   En suoraan sanottuna ymmärrä miten sen voi nähdä olevan ”susi romu”, mutta varmasti niinkin voi asian nähdä jos oikein yrittää. Olisi kiva kuulla edes muutaman perustelu.

   Mielestäni se on varsin kompaktiin pakettiin saatu tehokas kone, mutta en itse ole tätä mallia kieltämättä ostamassa, koska laukusta löytyy varasin uusi 15″ MBP. Touchbarin ja uuden näytön kokeilu kyllä kiinnostaa.

   • WPM

    Jos uutta macbookkia vertaa mihinkään saman hintatason kannettavaan, voi todella helposti todeta uuuden macbookin olevan ”susi romu”. Todella karsittu, rajoittunut mutta ylihintainen.

    Touch bar on huono vitsi, apple kun ei ole saanut macos:n vieläkään kosketustukea niin piti nyt jotain keksiä.

    Näyttö taas uusissa macbookeissa ei ole kokenut juuri mitään uudistusta. Markkinoilta löytyy jo samassa kokoluokassa qhd näyttöjä jotka ovat oikeasti mullistavia. Apple vaan päätti tässäkin mennä sieltä missä aita oli matalin.

    • Jonahan

     Ei kai mitään laitetta verrata ensisijaisesti hintatason mukaan. Esimerkiksi jokseenkin saman hintatason peli-PC:ssa on paljon enemmän potkua, muistia, massamuistia ja graffapiiriä, mutta myös tuplasti kokoa ja kilo enemmän painoa. Eli vertailu pitäisi tehdä käyttötarkoituksen mukaan ei hintatason.

     Näyttöhän nimenomaan koki uudistuksen. 1. huomattavasti kirkkaampi 2. laajempi väritoisto. Apple pyrkii saamaan läppärinäyttönsä noin 220ppi tarkkuisiksi, joka normaalilta käyttöetäisyydeltä vaikuttaa riittävältä.

     Viittausta qhd näyttöihin en ymmärrä. Sillä ilmeisesti tarkoitetaan resoluutiota 2560×1440, joka riittää Applen tarkkuuksiin kun näytön läpimitta on 13.3″ tai alempi. Uusissa ja myös vanhemmissa MacBook Pro laitteissa näytön tarkkuus on tietenkin suurempi: 2560×1600 ja 2880×1800.

     Odotan arvosteluja ja omaa testausta ennenkuin arvioin Touch Baria tarkemmin. Olisi kiva kuulla miksi se on jo testaamatta huono vitsi. Huonokin TouchBar toteutus liki automaattisesti parantaa funktionäppäinrivin toiminnallisuutta, paljon toki riippuu millaisen tuen käyttämäsi sovellukset tarjoavat sille.

     MacOS ei ole ”vieläkään” saanut tukea kosketusnäytöille ja ei tule sitä todennäköisesti saamaan ikinä. On hyvin vaikea nähdä miksi sellaista kaivataan, kosketuskäyttöön optimoitu käyttöliittymä kun on jotain ihan muuta kuin hiirikäyttöön optimoitu. Esimerkiksi nappien ja muiden kontrollien koot on mahdollista pointteria käytettäessä pitää *paljon* pienempinä kuin sormia käytettäessä. En myöskään ole vakuuttunut siitä, että jatkuva kurottelu näppäimistöltä ruudulle olisi nopeampaa, mukavampaa tai ergonomisempaa kuin näppäimistön ja ohjainlaitteen käyttö. Ja tässä päivityksessähän molemmat (touch bar on osa näppäimistöä) parantuivat paitsi siinä Macbook Airia korvaavassa mallissa.

     Edelleenkään luonnehdinnan ”susi romu” perustelu ei tuntunut onnistuvan. ”Liian kallis mulle” ei ole kauhean hyvä ainakaan romulle. Liittimiä on jonkun verran karsittu ja se voi joissakin tapauksissa vähän rajoittaa, mutta keskimäärin, etenkin pienen siirtymäajan jälkeen, kun USB-C tulee laajempaan käyttöön tuskin kauheasti.

Tuoreimmat jutut