Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen Pixel-puhelimeen murtautumisen esiteltiin onnistuvan hakkerointitapahtumassa – iOS 10:een ja iPhone 7 Plussaan ei

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen Pixel ja Pixel XL.

Googlen Pixel ja Pixel XL.

Googlen tuore Pixel-älypuhelin murtui The Registerin mukaan Etelä-Korean Soulissa järjestetyssä PwnFest 2016 -tapahtumassa, jossa eri tiimit esittelivät eri tietoturva-aukkoja hyödyntäviä keinoja hyökätä muun muassa Googlen puhelimeen ja eri selaimiin.

Googlen puhelimen sisältämiin tietoihin onnistuneesti käsiksi pääsi tutkijaryhmä kiinalaisesta verkkoyrityksestä Qihoo 360:sta. Googlelle on nyt ilmoitettu käytetystä haavoittuvuudesta, jonka sen odotetaan paikkaavan seuraavissa tietoturvakorjauksissaan. Ennakkoon suunnitellun hyökkäyksen esiteltiin onnistuvan vain alle 60 sekunnissa.

Palkinnoksi Qihoo 360:n tiimi tienasi onnistumisestaan 120 000 dollaria.

Tarjolla olisi ollut myös 180 000 dollarin palkinto Applen iOS 10:een / iPhone 7 Plussaan murtautumisesta, mutta tässä ei kukaan näyttäisi onnistuneen.

Japanissa toisaalta Tencentin Keen Team onnistui myös hakkeroimaan Googlen Pixel -puhelimen päiviä aiemmin Mobile Pwn2Own -tapahtumassa. Tästä hyökkäyksestä on myös julkaistu alta löytyvä (varsin heikkolaatuinen) video. Google on jo korjannut tämän hyökkäyksen mahdollistaneen aukon Chrome-selaimestaan.

PwnFest 2016:ssa lisäksi myös Applen macOS Sierran Safari-selain murrettiin ja tuloksena Pangu Team sai palkinnoksi 80 000 dollaria. Samoin kävi Microsoftin Edge-selaimelle.

Kaikki tehdyt hyökkäykset toimivat tuolloin uusimmilla versioilla. Kuten edellä mainittu, ainakin Chrome-selaimessa mukana ollut Pixelin kaappauksen mahdollistava ongelma on jo korjattu ja muihinkin aukkoihin odotetaan korjauksia pian.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jake123

  Niinpä – ei onnistunut iPhoneen murtautuminen, vaikka jotkut sitä äänekkäästi niin helpoksi väittävät… ;)

  • Vili

   Ja tuon luokan kannustin vielä yrittämään!

  • Maw83

   Tai ei haluttu sen onnistuvan.

Tuoreimmat jutut