Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suomalaisyrityksen Eve V -tietokoneen täydet tiedot julki – lyö spekseissä Microsoftin Surface Pro 4:n

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Eve V näppäimistön kanssa.

Eve V näppäimistön kanssa.

Eve V.Suomalaisyritys Eve-Tech on nyt paljastanut kehittämänsä Eve V -tietokoneen täydet ja lopulliset tekniset tiedot.

Eve V:n ensimmäinen, vain 500 kappaleeseen rajattu erä on tulossa ennakkomyyntiin joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta 21. marraskuuta.

Eve V on Windows 10 -käyttöjärjestelmällä toimiva 2-in-1 -laite, eli tabletin ja läppärin yhdistelmä liitettävällä näppäimistöllä.

Eve-Tech vertailee konettaan eri osa-alueilla erityisesti Microsoftin Surface Pro 4:ään, joka on otettu eräänlaiseksi mittatikuksi omaa laitetta kehitettäessä. Eve-Tech on aiemmin kertonut Intelin sijoittaneen jo yli kuusinumeroisen summan projektiin ja myös Microsoftin tuen olevan vahvaa.

Eve V vs. Surface Pro 4.

Eve V vs. Surface Pro 4.

Aiempien paljastusten jatkoksi nyt julkaistiin viimeisimpänä tiedot vielä Eve V:n akusta, äänentoistosta, kameroista ja näppäimistöstä. Akku tulee olemaan 48 wattituntia kapasiteetiltaan, mikä kuulostaa riittävältä. Eve V:lle luvataan akulla 12 tunnin toiminta-aika. Lisäksi kaiuttimia on neljä kappaletta. Kameroiden osalta tarjolla on takana 5 ja edessä 2 megapikseliä, joten kameraosasto ei ole Eve V:n vahvinta antia.

Eve V:n näppäimistö on liitäntöjen ohella myös langattomasti toimiva ja sen akunkesto on 15 tuntia ilman taustavalaistausta ja 3 tuntia väriltään säädettävien valojen kanssa.

Eve V:n näppäimistö.

Eve V:n näppäimistö.

eve_v

Jo aiemmin paljastettuja Eve V:n 12,3 tuuman näytön yksityiskohtia ovat:

 • IGZO-valmistustekniikan LCD-näyttö
 • 2 736 x 1 824 pikseliä eli 3:2-kuvasuhde
 • Yli 100 % sRGB
 • Kontrastisuhde 1:1400
 • 450 nitin kirkkaus
 • ”95 % vähemmän heijastuksia”
 • Gorilla Glass -lasi suojana

Lisäksi Eve V tulee tukemaan erikseen myytävää kosketuskynää, joka hyödyntää samaa N-TRIG-protokollaa kuin Microsoftin Surface Pen, jota tarkempi Even kynästä yritetään tehdä. Kynä tulee tukemaan 1 024 tason paineentunnistusta.

Eve V:n on kerrottu myös tulevan sisältämään sormenjälkitunnistimen osana laitteen virtapainiketta.

Eve V:n sisuksista tulevat löytymään Intelin suorittimet, jotka eivät vaadi erillistä tuuletinta tai muita liikkuvia komponentteja jäähdytykseen. Valinta on kallistunut uusiin seitsemännen sukupolven Kaby Lake -suorittimiin. Vaihtoehdoiksi tulevat seuraavat mallit:

 • Intel Core m3-7Y30 (jopa 2,6 gigahertsiä)
 • Intel Core i5-7Y54 (jopa 3,2 gigahertsiä)
 • Intel Core i7-7Y75 (jopa 3,6 gigahertsiä)

Eve V:n perusmalli tulee sisältämään kahdeksan gigatavua LPDDR3-tyypin RAM-muistia, ja lisämaksusta tarjolle tulee myös 16 gigatavun versio.

Tallennusmuistina Eve V:ssä käytetään nopeaa SSD-massamuistia. Sen tarkemmin ei ole eritelty, kuka massamuistin valmistaa, mutta sen on määrä vastata nopeudeltaan Samsungin 850 Evo -muisteja. Tarjolle tulevat 128:n, 256:n ja 512 gigatavun vaihtoehdot.

Eve V tulee sisältämään myös odotetusti kiihtyvyysanturin, gyroskoopin, valoisuuden tunnistimen, Hall-sensorin ja GPS/GLONASS-paikannuksen. Liitäntöjä ovat 1x Thunderbolt 3, 1x perinteinen USB-A, 1x USB-C sekä microSDXC-muistikorttipaikka ja 3,5 millimetrin audio. Langattomasti yhteydet sujuvat 2,4 ja 5 gigahertsin taajuuksilla Wi-Fi 802.11ac:llä ja Bluetooth 4.2:lla.

Eve V:tä on kuvaitu ensimmäiseksi täysin joukkokehitetyksi tietokoneeksi”. Kehitystyötä on ohjannut Eve-Techin ympärille noussut tuhatpäinen yhteisö.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Robob

  Heh heh tää naurattaa vieläkin. Vai että meinaa jdfi sdfhsddsff ihan 500 kpl tilata näitä Kiinasta.

Tuoreimmat jutut