Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huawei-puhelinten uuden ilmeen EMUI 5.0 -päivitys luvassa alkuvuodesta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawein EMUI 5.0 tuo uuden tyylin.

Huawein EMUI 5.0 tuo uuden tyylin.

Huawein uusi EMUI 5.0 -ohjelmisto, joka esiteltiin viime viikolla yhdessä uusien Mate 9 -huippupuhelinten kanssa, uudistaa odotetusti Huawei-puhelinten käyttöliittymän ulkoasua.

EMUI 5.0:ssa Huawei on siirtynyt aiempaa kevyempään ja modernimpaan ilmeeseen, joka myös monilta osin eroaa aiempaa vähemmän vakio-Androidista.

Muun muassa näytön yläosasta esiin vedettävän ilmoitus- ja pika-asetusvalikon osalta EMUI 5.0 on huomattavasti lähempänä Androidin vakiototeutusta kuin Huawein tähänastinen ratkaisu.

Lisäksi EMUI 5.0:ssä on korostettu tarkoituksenmukaisuutta ja esimerkiksi turhia animaatioita vähennetty. Uudessa kevyemmässä läpi käyttöliittymän ja Huawei-sovellusten ulottuvassa ilmeessä valkoinen ja sininen väri ovat laajasti esillä. Toki EMUI:n ulkoasua voi edelleen mukauttaa mieleisekseen vaihdettavin teemoin.

EMUI 5.0:n uusi ilme on aiempaa kevyempi ja yhdistää perusversiona elegantisti valkoista ja sinistä.

EMUI 5.0:n uusi ilme on aiempaa kevyempi ja yhdistää perusversiona elegantisti valkoista ja sinistä.

Android Authorityn Huaweilta saamien tietojen mukaan EMUI 5.0 on tulossa päivityksenä myös osaan aiemmista Huawei- ja Honor-puhelimista.

Mate 8:n, P9:n ja P9 Plussan pitäisi saada EMUI 5.0:n sekä myös Android 7.0 Nougatin sisältävä päivitys varhain ensi vuonna, jonka jälkeen Honor 8 ja muita Honor-puhelimia seuraisi perässä vuoden 2017 toisen neljänneksen eli huhti-kesäkuun aikana. Laitteille, jotka eivät EMUI 5.0:aa saa, tullaan myös tuomaan osan sen uudistuksista sisältävä päivitys osaksi nykyistä EMUI 4.1:tä. Android Authority arvelee muun muassa P8:n ja P8 Liten olevan laitteita, joihin olisi tulossa vain tällainen päivitys.

Uuden ilmeen ja Android 7.0 Nougatin sisältämien uudistusten, kuten näytön jakamisen kerralla kahdelle sovellukselle (Multi Window) lisäksi EMUI 5.0 -päivitys sisältää myös muutamia Huawein omia uutuuksia.

Pinnan alla EMUI 5.0 sisältää uudet koneoppimista hyödyntävät, ennakoivat toiminnot, jotka jakavat suorittimen ja muistin kapasiteettia älykkäästi sovelluksille tavoitteena nopeuttaa niiden toimintaa. Lisäksi Huawei hyödyntää uutta F2FS-tiedostojärjestelmää ja sen hajaantumisen automaattista korjaamista, minkä pitäisi ylläpitää suorituskykyä aiempaa paremmin. Lisäksi EMUI 5.0 tukee 65-kohtaista vahinkokosketusten tunnistusta.

Kaikkien ominaisuuksien sisältymisestä eri laitteille ei ole vielä yksityiskohtaisesti kerrottu.

Selviä käyttäjälle näkyviä uudistuksia EMUI 5.0:ssa ovat mahdollisuus kahden WhatsAppin (kahdella SIM-kortilla) ja kahden Facebookin käyttöön.

Samoin eri sormenjäljille voi tallentaa eri tiedot – esimerkiksi mahdollistaen tiettyjen sovellusten rajaamisen tarjolle vain tietyllä sormella puhelimen avatessa.

Lisäksi Huawei tuo oman uuden kuvien ja tiedostojen jakotoimintonsa Huawei Sharen, jonka se lupaa olevan jopa 100-kertaisesti Bluetooth-siirtoa nopeampi. Tältä osin yksityiskohdat ovat vielä osittain hämärän peitossa.

Yli 90 prosenttia EMUI 5.0:n toiminnoista on alle 3 askeleen päässä.

Yli 90 prosenttia EMUI 5.0:n toiminnoista on alle 3 askeleen päässä.

EMUI 5.0:ssa voi olla kaksi WhatsAppia tai kaksi Facebookia.

EMUI 5.0:ssa voi olla kaksi WhatsAppia tai kaksi Facebookia.

Eri sormenjälki voi avata eri tiedot EMUI 5.0:ssa.

Eri sormenjälki voi avata eri tiedot EMUI 5.0:ssa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Marjut

    Tuon jälkeen kun päivittää EMUI5.0 luuri ei toimi kunnolla,hidastelee ja menee itsestään pimeäksi.Kirjoittaminen ei onnistu kun niin hidas ja tökkii!Superpettynyt!Haluan takaisin vanhaan,mutta se ei onnistu!😥Vaivalla säästetty puhelin melkein käyttökelvoton!

  2. Tomppa

    Sama. Deezer pätkäsee kesken.biisin. kiva saliajasta renaa puolet puhelimen kaa kun ei tuu musaa. Vaiha iha just samsungiin