Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

”20 minuutin latauksella virtaa koko päiväksi” – tällainen on Huawei Mate 9:n SuperCharge-lataus

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei Mate 9 akku

Huawei hehkutti uuden Mate 9 -puhelimensa esittelyssä laitteen akkukestoa ja SuperCharge-pikalatausteknologiaa. Huawein mukaan vain 20 minuutin lataus tuo virtaa koko päivän tarpeisiin.

Huawei Mate 9 sisältää 4000 milliampeeritunnin akun. Isohko akku ja Huawein hehkuttamat virransäästötekniikat enteilevät hyvää akkukestoa. Huawein omien testien mukaan yksi lataus riittää 2,4 päivän ”normaalikäyttöön” ja ”raskaassa käytössä” virtaa riittää 1,7 päivän ajaksi. Huawein mukaan vastaavat lukemat iPhone 7 Plussalle ovat 1,65 ja 1,13 päivää sekä Samsung Galaxy S7 edgelle 1,57 ja 1,11 päivää.

Huawei Mate 9:n latausarkkitehtuuri.

Huawei Mate 9:n latausjärjestelmä tarkkailee jatkuvasti akun jännitettä, virtaa ja lämpötilaa.

Yksittäisistä tehtävistä Huawei mainitsee 20 tuntia videotoistoa, 20 tuntia internetin selaamista 4G-yhteydellä, 30 tuntia puheaikaa 3G-verkossa tai 105 tuntia musiikin toistoa yhdellä latauksella.

Uutuutena Mate 9:ssä on SuperCharge-teknologia, joka Huawein mukaan tekee uutuuspuhelimen lataamisesta 50 prosenttia edeltäjäänsä nopeampaa. SuperCharge käyttää 3,5–5 voltin jännitettä ja peräti viiden ampeerin latausvirtaa. Älykäs ja sopeutuva järjestelmä tarkkailee akun jännitettä, virtaa ja lämpötilaa reaaliajassa.

Huawei Mate 9 lataus SuperCharge

SuperChargen ansiosta Mate 9 latautuu Huawein mukaan 50 prosenttia nopeammin kuin Mate 8 ja jopa 400 prosenttia nopeammin kuin iPhone 7 Plus tämän omalla viiden watin laturilla. Puolen tunnin lataus nostaa Mate 9:n akun varauksen lähes 60 prosenttiin, mikä Huawein mukaan riittää jo yli yhden päivän tarpeisiin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kairaaja

  Huaweillä osataa. Hieno nähä, että homma toimii.

  • Kartsa

   Kiinalaiset rynnii markkinoille ”isoa kovaa”. Hämmästys on suuri varsinaisena Applen käyttäjänä hankittuani honor kahdeksikon kakkoslaitteeksi. Saattapi kakkoslaitteesta tulla ykkölaite, sen verran lupaavalta se tuntuu.

 2. Juha

  Hyvä Huawei,itselläni Mate 8 ja P9,olen tyytyväinen.

 3. Warning

  Olen satunnaisissa artikkeleissa törmännyt varoituksiin pikalatauksen vaikutuksesta akun ikään, josta olisi kiva kuulla lisää.

  • Janne Laakso

   http://mobiili.fi/2016/08/07/tiesitko-nama-8-asiaa-alypuhelimen-akun-lataamisesta/

   Tuolta vinkkejä.

   Nykyaikainen järjestelmä tarkkailee muun muassa juuri akun lämpötilaa ja säätelee lataustehoa sen perusteella. Siksi viimeiset 20 prosenttia latautuvat yleensä hitaammin kuin ensimmäiset 60 prosenttia.

   Jos oikein varman päälle haluaa pelata, voi kiireetöntä käyttöä varten hankkia hitaan laturin, joka pidentää akun käyttöikää, ja käyttää pikalaturia vain kiireessä. Pääsääntöisesti puhelimen mukana toimitettavaan laturiin voi kuitenkin luottaa, kunhan muuten pitää nuo vinkit mielessä.

   • JiiPee83

    Esmes galaxy s6 ja s7n asetuksista saa myös valittua haluaako käyttää pikalatausta vai hitaampaa latausta mukana tulleella laturilla joten erilllisille laturikaupoille ei tarvitse lähteä.

    • Janne Laakso

     Juu, siellä on tosiaan mahdollisuus ottaa pikalataus pois käytöstä. Lisäksi ainakin Galaxy TabPro S:ssä, eli Samsungin Windows 10 -tabletissa, voi rajoittaa akun maksimilatauksen 85 prosenttiin, jolloin akun käyttöikä pitenee. En nyt äkkiä osaa sanoa, onko tuo yleisempikin ominaisuus Windows-laitteissa, sillä tuo TabPro S oli ensimmäinen jossa itselleni tuli moinen vastaan.

     • JiiPee83

      Tuollainen asetusvalikko löytynee omasta Galaxy s6 edgestä. : http://aijaa.com/QiOi1D

      Ostin aikoinaan tämän puhelimen kun puhelin julkaistiin ja olen käyttänyt aina pikalatausta. Kohta 2v tulossa täyteen ja ei ole ilmennyt merkittävää akun heikkenemistä vielä. Puhelinten vaihto sykli muutenkin tuntuu olevan siinä kahden vuoden paikkeilla niin hyvin ainakin tuon ajan kestänyt =)

     • Janne Laakso

      Samanlainen on myös S7 edgessä.

Tuoreimmat jutut