Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applelta uusi keksintö? Langatonta latausta testataan seuraavaan iPhoneen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 7:n pohjasta ei löydy enää perinteistä kuulokeliitäntää. Milloin katoaa Lightning?

iPhone 7:n pohjasta ei löydy enää perinteistä kuulokeliitäntää. Milloin katoaa Lightning?

Langattomassa latauksessa älypuhelimissa ei ole enää mitään uutta, mutta toistaiseksi tekniikka ei ole saavuttanut suosiota, jota siltä aikanaan odotettiin. Muun muassa Nokia panosti aikanaan vahvasit langattomaan lataamiseen ensimmäisissä Lumioissaan.

Langattomassa latauksessa älypuhelimissa ei ole enää mitään uutta, mutta toistaiseksi tekniikka ei ole saavuttanut suosiota, jota siltä aikanaan odotettiin. Muun muassa Nokia panosti aikanaan vahvasit langattomaan lataamiseen ensimmäisissä Lumioissaan.

Applen tulevaan iPhoneen voi vihdoin tulla langaton lataus. Ainakin Applen iPhonenkin kokoonpanosta vastaava Foxconn tekee myös langattoman lataamisen moduuleja ensi vuoden iPhonelle, kertoi alalla työskentelevä lähde japanilaiselle Nikkeille, joka on viime aikoina raportoinut ahkerasti jo ensi vuoden iPhoneista.

Varmaa langattoman latauksen tulo ei kuitenkaan vielä ole. Sen kerrotaan riippuvan siitä, pystyykö Foxconn nostamaan tuotantonsa saannon riittävän korkealle, taloudellisesti järkevälle, tasolle.

Lisäksi epäselvää toistaiseksi on, olisiko langaton lataus suunnitelmissa kaikkiin suunniteltuihin iPhone-malleihin. Nikkei itse on raportoinut Applen suunnittelevan 4,7 tuuman, 5 tuuman ja 5,5 tuuman näytöillä varustettuja uusia iPhone-malleja, joissa myös tausta on jälleen lasia.

Ensi vuonna on iPhonen 10-vuotispäivä ja siihen odotetaan kenties historian suurimpia muutoksia. Ainakin osassa tulevia malleja Applella on jo aikeena vaihtaa OLED-näyttöteknologiaan. Lisäksi näytön pitäisi kattaa koko etupuoli niin, että myös sormenjälkitunnistus on integroitu siihen.

Myöhemmin langaton lataus voisi mahdollistaa jopa täysin liittimettömän iPhonen eli myös vielä erillisen kuulokeliitännän poistamisen jälkeen jäljelle jääneen Lightning-liitännän poistamisen. Ainakaan toistaiseksi tällaista ratkaisua ei ole kuitenkaan erikseen huhuttu vielä tulevalle vuodelle.

Aiemmin Applen on huhuttu kehittäneen markkinoilla nähtyjä edistyneempää langatonta latausta, joka toimisi myös pienellä välimatkalla ladattavan laitteen ja latauslähteen välissä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Toni

  Mikä se uusi keksintö oli?

  • Vili

   ”Aiemmin Applen on huhuttu kehittäneen markkinoilla nähtyjä edistyneempää langatonta latausta, joka toimisi myös pienellä välimatkalla ladattavan laitteen ja latauslähteen välissä.”

   Offtopic mobiilin kello ei näköjään ole siirtynyt talviaikaan

   • Kairaaja

    Nii se keksintö? Pieni välimatka? 5mm? Se on jo nähty, turha uutinen.

    • Marko

     Joku lähde tuolle 5mm? Vai taasko täällä idiootit huutelee turhaan. Katotaan nyt mitä ovat keksineet.

     • Kairaaja

      5mm oli vaa heitto. Huhuja et apple keksii langattoman latauksen mikä ottaa jonku matkan päästä? Sovitaa vaikka metrin matka, ehkä vuonna 2025. Huhuja ja huhuja…

     • Marko

      Kyllähän Nokiakin jo aikoja sitten kehitti latauksen mikä latasi ympäristön varauksesta akkua, Sählökaapelit sun muut tuottaa ympäristöön pientä hukkaa joka on mahdollista ottaa talteen. Toki se oli niin pientä ettei hyötyä silloin ollut. Mutta tuommonen voisi joskus tulevaisuudessa olla kovasana kun puhelimien virrankulutus pienenee reilusti.

    • Vili

     http://energous.com/

     WattUp Wire-Free Charging Ecosystem

     Revolutionary, flexible technology that enables wire-free charging from millimeters to distances up to 15 feet

     Eli vajaa puolimetriä, se että onko tuo tekniikka vielä tätä päivää niin aika näyttää, mutta tästä yrityksestä Applen on huhuttu olevan kiinnostunut.

     • Janne Laakso

      15 jalkaa on toki 4,5 metriä, eli reilusti enemmän kuin puoli metriä.

     • Vili

      Oho meni pilkku väärään kohtaan, no toihan kuulostaa sitten todella hyvältä!

      Ei silti kyllä puolimetriäkin kelpaisi.

 2. jesse

  Kyllä i phone latautuu langattomasti uuden bmw 5:n testissä yt:ssa…

 3. Matti#2

  Siinähän resetoidaan liititöttimiä (meniko oikein?) iphoneja.

  • jake123

   😂 Ei mennyt 😏😖 🤐

   • Matti#2

    Mahdoton sana! 😫

Tuoreimmat jutut