Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pelottavaa: jopa yli 90 prosenttia verkkokaupan ”aidoista” Apple-latureista ja -kaapeleista olikin väärennöksiä – mahdollisesti turvallisuusriskejä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen virallisia iPad- ja iPhone-latureita

Applen virallisia iPad- ja iPhone-latureita

Jopa yli 90 prosenttia maailman suurimman verkkokaupan Amazon.comin myymistä virallisista Apple-latureista onkin osoittautunut väärennöksiksi, uutisoi Patently Apple.

Apple on haastanut latureita tehneen Mobile Starin oikeuteen tavaramerkkirikkomuksesta. Lisäksi Applen mukaan Mobile Starin valmistamat laturit eivät olleet läpikäyneet Applen turvallisuustestejä ja aiheuttivat näin mahdollisesti vaaratilanteen kuluttajille.

Amazon nimesi Mobile Starin väärennöksiksi osoittautuneiden latureiden pääasialliseksi toimittajaksi, kun Apple oli ostanut suoraan Amazonilta latureita ja kaapeleita tutkittavaksi.

Amazon toimii hybridimallilla, jossa sen sivuilla tavaroita myyvät sekä Amazon itse että kolmannet osapuolet, jotka käyttävät Amazonia markkinapaikkanaan. Nämäkin tuotteet voidaan lähettää suoraan Amazonin varastosta Fulfilled by Amazon -palvelun alla.

Applen kerrotaan ostaneen viimeisen yhdeksän kuukauden aikana tutkimustarkoituksissa reilusti yli 100 iPhonea, Apple-virtalaitetta ja Lightning-kaapelia, joita on myyty aitoina Amazon.comissa ja toimitettu Amazonin Fulfillment by Amazon -ohjelman kautta. Näistä tuotteista yli 90 prosenttia on osoittautunut väärennetyiksi, ilman Applen lupaa valmistetuiksi.

Apple hakee oikeusteitse nyt Mobile Starin tuotteiden myynnin lopettamista, kaikkien väärennettyjen tavaroiden tuhoamista ja 2 miljoonan dollarin korvauksia tuotetyypiltä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hennriik

  paremi laatu nois reprois on, kuis ompun ittensä tekemät. ja edukkaampiakin. kuka järkevä ny maxaa jostain tele laitteest tonnia? erellisvuaren mallia saapi kolmannekseen tuast ja ihan samaan pystyy.

  • onppu

   Mutta kuinka tiedät varmasti, Hennriik?
   Oletko ehkä entinen Nokia-insinööri? Tai niitä harvoja superihmisiä, joilla on röntgennäkö.

   • SANDY

    Oli aito tai ei niin surkea laatu noissa on, joskus jopa tulee mietityksi ostaako Apple Noi laturit ja johdot joltain kolmannen osapuolen valmistajalta ja myy niitä ominaan tupla hinnoin. Kokoajan saa olla kaupassa johdon/laturin perässä.

    Nyt olenkin alkanut käyttämään Nokian AC-18 laturia ja johtoa johon olen hankkinut adapterin Lightning liitännälle.

   • Taneli Ylihyyppä

    Itsekin näitä applen USB-virtalähteitä myyn ja kyllä niitäkin takaisin tulee (lakkaavat antamasta virtaa) ja itse asiassa useammin, kuin Nokian virtalähteitä, joita on markkinoilla vielä mielin määrin.

    • Onppu

     Kummallista, kun koskaan ei ole Applen alkuperäinen virtalähte tai kaapeli mennyt rikki omassa käytössä. Virtalähteitä on päivittäisessä käytössä useita, joista osa vähintään 3 tai 4 iPhonea sitten hankittuja.

     En tosin koskaan yhtään Nokialaistakaan ole saanut rikki, jos yhtä kumisaapasta ei tähän lasketa.

Tuoreimmat jutut