Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen myynti ei suju: Watchin menekki jäämässä aiemmasta tänä vuonna – vaikka sitä ei edes myyty koko viime vuotta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uusia Apple Watch Series 2 -malleja.

Uusia Apple Watch Series 2 -malleja.

Paljastuksistaan tunnettu KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo on laskenut ennustettaan kuluvan vuoden Apple Watch -toimituksista.

Kuo odottaa Applen nyt toimittavan vain 8,5-9 miljoonaa Watchia tilikautensa 2016 aikana aikana, mikä on 15-25 prosenttia aiempia odotuksia vähemmän. Kuo nosti nyt uuden Apple Watch Series 2:n toimitusennusteita alle 10 prosentilla, mutta laski huomattavasti enemmän Apple Watch Series 1:n ennusteita.

Kalenterivuonna 2015 Apple Watcheja toimitettiin Kuon mukaan 10,4 miljoonaa kappaletta sen kahdeksan kuukauden aikana, mitä Watch markkinoilla ehti olla huhtikuisen lanseerauksensa jälkeen.

Aiemmin Kuo odotti vielä 10-10,5 miljoonan Watchin toimituksia tälle vuodelle. Apple ei ole kertaakaan kertonut Watchin tarkempia toimitusmääriä tai -liikevaihtoa.

Kuo näkee Apple Watch -kellon kohtaavan neljä suurta ongelmaa: 1) ”tappajasovellusten” eli todella hyödyllisten toimintojen puutteen 2) riittämättömän akunkeston 3) riippuvuuden iPhonesta sekä 4) monikosketusnäytön heikon soveltuvuuden puettavaan laitteeseen.

Apple Watchin muotoilu säilyi ennallaan uudessa Series 2:ssa. Se toi lisää suorituskykyä uudella piiriratkaisulla, sisäänrakennetun GPS-paikannuksen ja paremman vedenkestävyyden huomattavasti kirkkaamman näytön ohella.

Apple asemoi Watch-kellonsa toisen sukupolven mallin huomattavasti aiempaa enemmän fitness- ja urheiluseurantalaitteeksi – myös yhteistyöllä Niken kanssa. Näin se kilpailee suoremmin myös yksinkertaisempien aktiivisuusrannekkeiden markkinajohtajan Fitbitin kanssa. ”Uskomme, että Fitbitin tuotteita voidaan pitää iPodin kaltaisina niiden minimalistisen päätoiminnallisuuden sekä oivallisen designin myötä”, kommentoi Kuo Apple Watchin pahinta kilpailijaa.

Kuon mukaan uudet Apple Watch -mallit kiinnostavat ensisijaisesti vain kovimpia Apple-faneja, ensimmäisen sukupolven mallista päivittäviä ja yleensäkin pienempiä joukkoja massamarkkinan sijaan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Onppu

  Mielenkiintoista, kuinka yksi täysin hatusta vedettu numero on erilainen kuin toinen hatusta vedettu numero ja samasta hatusta voi vetää uutisenkin.

  Listatuista ongelmista päätellen Mr. Kuo ei ole koskaan käyttänyt Apple Watchia, koska mikään noista ei ole todellinen ongelma, ei ole koskaan ollut.

  • Puhmis

   Applen fanipoikien mukaan ikinä ei ole mitään ongelmia. Apple voisi julkistaa älykellno missä ei ole näyttöä ja täällä fanit puolustaisivat asiaa tyyliin ”Kellon käyttäminen puhelimen sijasta on muutenkin typerää” ja ”Apple tietää mitä tekee ja väite että älykelloa pitäisi pystyä käyttämään on kateellisten panettelua”.

   Unohtamatta tietenkään ”Ostin Applen älykellon enkä ole kertaakaan käyttänyt sitä joten ei ole mitään ongelmia”.

   • Toni

    1+ Totta!

Tuoreimmat jutut