Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin johtaja vahvisti Lumioiden jäävän taakse – suunta puhelinkehityksessä muuttuu

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

microsoft lumia logo

Microsoftin Ranskan johtaja Vahé Torossian on tuoreessa haastattelussa Le Pontille vahvistanut sen, mikä on monille ollut selvää jo pitkään: Microsoft on jättämässä uusien kuluttajille suunnattujen älypuhelinten valmistuksen taakseen. Syyksi nykyisen puhelintuotannon hylkäämiseen annettiin Android- ja iOS-puhelinten suurempi suosio ja kiinnostavuus kuluttajien keskuudessa.

Jatkosta Torossian kertoi Le Pontille seuraavasti:

”Windows Phone –strategiamme on keskittyä yritysasiakkaisiin, sillä olemme ulkona massamarkkinoilta. Hinta massamarkkinoille pääsystä on tällä hetkellä liian suuri ja odotamme muutaman vuoden sisään tapahtuvaa teknologiaharppausta, joka tuo muutosta ajattelutapaan. Väliaikana emme tule olemaan mukana kuluttajien älypuhelinmarkkinoilla.”

Tällä hetkellä on epäselvää, mitä Torossian tarkoittaa Microsoftin odottamalla teknologiaharppauksella ja ajattelutavan muutoksella, mutta yksi mahdollinen selitys voisi löytyä Microsoftin huhutusta Surface-puhelimesta. Surface-puhelimen uskotaan käyttävän täysveristä Windows 10 –käyttöjärjestelmää ja tukevan koko Windows-ohjelmistokirjastoa.  Idea toimisi hieman samaan tapaan kuin Microsoftin nykyinen Continuum-toiminto, jossa Lumia 950:n tai Lumia 950 XL:n näyttöön kytkemällä käyttöön saa työpöytäversioita tietyistä ohjelmista.

Tarkempia tietoja Microsoftin jatkosta puhelinmarkkinoilla voidaan odottaa tulevina vuosina, mutta muutoksista huolimatta Microsoft on vakuuttanut sitoutuneisuuttaan nykyisiin Windows 10 Mobile -puhelimiin. Vaikka jatkossa uusia Lumia-puhelimia ei ole syytä odottaa, tulee Microsoft tukemaan nykyisiä puhelimia ja tarjoamaan käyttöjärjestelmää kolmansille osapuolille.

Joukko peruttuja Lumia-prototyyppejä vuotokuvassa. Mukana muun muassa Nokia 2020 -tabletti.

Microsoftilla oli pitkään suunnitelmissa Lumia-malliston jatkaminen. Kuvassa näkyvillä useita peruttuja Lumia-prototyyppejä. Mukana muun muassa Nokia 2020 -tabletti.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Nonnii. Omaiset on nähny, arkun kansi kiinni.

    • M69.96 extraääliö

      No hyvä että sinäkin saat viimein rauhan.

Tuoreimmat jutut