Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Galaxy S8 -huhut jatkuvat: saamassa tuplasti graafista suorituskykyä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

ARM Mali-G71 lupaa lisää suorituskykyä.

ARM Mali-G71 lupaa lisää suorituskykyä.

Ensi vuoden alkupuolella odotettavan Samsung Galaxy S8:n pääpiirteet alkavat jo paljastua. Aiempien huhujen jatkoksi nyt tarjolla on tietoa puhelimen sisältämästä grafiikkasuorittimesta.

Galaxy S8:n odotetaan tulevan Samsungin Exynos 8895 -järjestelmäpiirillä, jonka kellotaajuus voisi yltää jopa 3 gigahertsiin. Nyt SamMobile-sivusto on paljastanut tietoja, jotka ovat mahdollisesti lähtöisin tapauksesta, jossa Samsung-johtaja yritti varastaa luottamuksellisia tietoja Samsungilta.

SamMobilen mukaan Exynos 8895 sisältäisi ARMin uuden Mali-G71-grafiikkasuorittimen, joka on jopa 1,8-kertaisesti tehokkaampi kuin Mali-T880 MP12 -grafiikkasuoritin, joka löytyy Galaxy S7:n ja Galaxy Note7:n sisältä löytyvästä Exynis 8890 -piiristä.

Lisäksi huhutusti Mali-G71 pesisi kilpailevan Qualcommin tulevan Snapdragon 830:n sisältämän grafiikkasuorittimen GFXBench-suorituskykytestissä.

mali_g71

Mali-G71:ssä hyödynnetään uutta Bifrost-arkkitehtuuria, joka tarjoaa 4K- ja virtuaalitodellisuusvalmiuksia. Se tukee myös Vulkan-rajapintaa, OpenGL ES 3.2:ta, GPU Computea ja Androidin RenderScript-rajapintoja. 850 megahertsin kellotaajuudella sykkivä grafiikkasuoritin yltää 27,2 gigapikselin sekuntivauhtiin, joka on tuplasti Mali-T880:n verran.

4+4 suoritinytimellä edelleen todennäköisesti varustettu Exynos 8895 tullaan valmistamaan Samsungin uudella 10 nanometrin tuotantoprosessilla, mikä tuo etuja piirin virrankulutukseen, jonka kerrotaankin olevan jopa vain 5 wattia.

Piirin sisältämän kuvankäsittelysuorittimen suorituskyvyn kerrotaan myös paranevan 70-80 prosentilla aiemmasta Exynos-huippupiiristä, mikä varmasti avittaa Galaxy S8:aan odotettavan kaksoiskameran vikkelää toimintaa.

Lisäksi aiempien huhujen mukaan Galaxy S8 olisi tulossa kahdessa koossa 5,1 ja 5,5 tuuman sivuille kaartuvilla näytöillä, jotka voisivat tarjota 4K-tarkkuuden.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. J.L

  Samsung on failannut niin pahasti viime aikoina, että seuraava jää kauppaan.

  • Azazel

   Mulla ei kauppaan S8 jää koska S7 Edge oli sen verran hyvä ja koskaan ei ole itsellä Samsungin luureissa ongelmia ollut enkä Note 7:n takia sitä jätä hankkimatta

 2. Tommi

  OnePlus 3 kannattaa ostaa, parempaa rautaa halvemmalla, eikä akut räjähdä ainakaan kolmosessa, ja päivityksiä tulee hyvällä tahdilla.

 3. JiiPee83

  Pieni typo varmaan uutisen alussa: Samsung Galaxy G8

  • Markus Lehtiniitty

   Tänään jo näemmä liikaa perjantaifiiliksellä liikkeellä, sen verta on typoja osunut… S8:han se. Kiitos.

 4. Hendrik

  Silti taitaa jäädä puoli vuotta aiemmin julkaistun iPhone 7:n suorituskyvystä!.

Tuoreimmat jutut