Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applelta langattomat AirPods-kuulokkeet – ennenkuulumatonta tekniikkaa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple AirPods

Uusien iPhone-mallien esittelyn yhteydessä Apple on tänään esitellyt myös uudet, langattomat kuulokkeet, nimeltään AirPods.

Kuulokkeet toimivat täysin langattomasti, eli ne eivät ole edes toisiinsa yhteydessä johdoilla. Ytimenä kuulokkeissa on Applen oma W1-piiri, joka huolehtii langattomasta yhteydestä Applen eri laitteiden kanssa. Kuulokkeet on todella helppo yhdistää Applen ekosysteemiin kuuluvien laitteiden kanssa, mikä tekee niistä ainutlaatuiset langattomien kuulokkeiden markkinoilla.

Apple AirPods

Kuulokkeiden mukana toimitetaan laturina toimiva kuljetuskotelo, ja yhdistäminen Applen eri laitteisiin, kuten iPhoneen tai Apple Watchiin, onnistuu yksinkertaisesti kuulokkeiden kotelon avulla. Kun kuulokkeet halutaan yhdistää esimerkiksi iPhoneen, tuodaan kotelo kuulokkeineen lähelle puhelinta ja avataan kansi, jolloin puhelin tarjoaa suoraan mahdollisuutta yhdistää se kuulokkeisiin. Sama yksinkertainen yhdistäminen onnistuu niin iPhonella, Apple Watchilla, iPadillä kuin Macilläkin.

Apple AirPods

AirPods-kuulokkeet tukevat myös Siriä, ja niitä voi käyttää joko yhdessä stereokuunteluun tai yksittäin esimerkiksi puheluihin tai Sirin käyttämiseksi. Infrapunatunnistimien ansiosta kuulokkeet tunnistavat, kun ne ovat korvassa, ja soittavat musiikkia vain silloin. Kuulokkeet tarjoavat viiden tunnin akkukeston yhdellä latauksella. Latauskotelossa riittää virtaa 24 tunnin kuuntelua varten, ja lataus hoituu Lightning-johdolla.

Apple AirPods

Applen omien AirPods-kuulokkeiden lisäksi samaa W1-piiriä käytetään myös Beatsin uusissa kuulokemalleissa.

AirPodsien myynti alkaa lokakuun lopulla, ja niiden hinta Suomessa on 179 euroa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Toni

  Mikä oli se ainutlaatuinen osuus?

  • Juhannuspukki

   Yhdistämisessä.

 2. Rami

  Nää Applen julkistukset alkavat olla kyllä vuoden parhaita vitsejä :D

  ”ainutlaatuista tekniikkaa” Voi helvetti :D

  • Matti#2

   Ennenkuulumatonta… kuulokkeet. Get it?

 3. Jahhe

  On kerrassaan jännittävää odottaa tietoa siitä, mikä suunnnitteluvirhe näihin kuulokkeisiin on sisällytetty.

 4. jepajuudas

  Fanipoikaotsikointia…

  • Janne Laakso

   Myönnän syntini. Olisiko nyt kuvaavampi otsikko :) Tarkoitus oli lähinnä kuvastaa, kuinka kuulokkeet on hienosti tehty Applen ekosysteemiin sopiviksi, erityisesti tuon helpon yhdistämisen osalta.

 5. S6 edge

  Tuo ”avaat kannen ja yhdistyy” on ihan mielenkiintoinen juttu, mutta tarjoaako sitten varsinaista hyötyä, sillä normaaleissa bluetooth-kuulokkeissa laitat kuulokkeet päälle ja yhdistyy. Ja bluetooth- kuulokkeethan toimivat sitten minkä tahansa laitteen kanssa. Mutta tuo, että kuulokkeet sammuvat kun ottaa korvasta, on kyllä ihan siisti ominaisuus ainakin jos alkaa taas soittaa kun laitat takaisin korvaan. Äänenlaadulta en kyllä hirveitä odota.

 6. Vili

  Samsungin langattomissa napeissa akkukesto on 1,5h, Applella 5h! ei huono.

  Mielenkiinnolla odotan noiden äänenlaatua, jos niissä on yhtä hyvä ääni W1:n ansiosta kuin langallisissa niin eipä tuota johtomeininkiä paljo enää tarvi miettiä.

  Jos myös kuulin oikein niin beatsin yhdessä isoissa langattomissa kuulokkeissa akkukesto oli huimat 40 tuntia.

  • Toni

   Wow.. 5h

 7. narsissi

  Ainutlaatuista tekniikkaa, eli applen omat langattomat kuulokkeet ovat ainoat mitä voit käyttää laitteen kanssa.

 8. Matti#2

  Sen verran usein tippuu nappi korvasta esim. pyöräillessä että eihän tuollaisia uskalla hankkia.

  • AndroidWindows

   Peukku

  • ST

   Noitahan onkin mukava alkaa etsimään jostakin koirankusisesta pusikosta iltahämärissä.

 9. Farsseloon

  Vittu mikä farssi

 10. puhmis

  Harvinaisen naurettavan näköiset tuollaiset putket mitkä tunkevat korvista ulos.

 11. Diagones

  Nuo Beatsin langattomat kuulokkeet jotka roikkuivat narulla kaulassa oli kyllä tosi ihkut. Äkkiäkös tuosta kehittelee kokonaan langattomat langalliset kuulokket.

 12. zige

  Erittäin ainutlaatuista tekniikkaa… Juuh, pelkkää kakkapuhetta. Ainoa ainutlaatuinen on ehkä yhdistäminen, vaikka nykynenkin bluetooth tai etenkin NFC on yhtä vikkelää ja helppoa ja ainakin toimii luotettavasti. Lisäksi täysin langattomia on ollut saatavilla jo aiemmin, jopa hienompana kuin nuo omenan rumat putket.

 13. Juho

  Näyttää ihan sähköhammasharjan vaihtopäältä.

 14. Simo

  Apple keksii kohta langattoman villapaidankin

 15. Hauskamies

Tuoreimmat jutut