Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ensitestissä Huawei Nova – haastaja iPhone 6s:lle ja Galaxy A5:lle

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

20160901_120250

Huawein uusi Nova-puhelin on kiinalaisyhtiön vastaus Applen iPhonelle ja Samsungin Galaxy A –mallistolle. Nova lukeutuu viiden tuuman näytöllään nykypuhelinten pienempään kategoriaan, mikä kertoo osaltaan paljon siitä, miten paljon älypuhelimet ovat viime vuosina menneet eteenpäin.

Ensituntuma Novasta on laadukas, joskin suuremman Nova Plussan vieressä kokonaisuus näyttää vaatimattomalta. Muotoilu mukailee pitkälti Huawein samassa tilaisuudessa julkistamaa MediaPad M3 –tablettia ja monet tabletista todetut asiat pätevät myös puhelinpuolella. Nova tuntuu laadukkaalta ja on hyvin rakennettu, joskin muotoilu on hieman tylsä, eivätkä materiaalivalinnat synnytä enää samanlaista vau-efektiä kuin vielä joitain vuosia sitten.

20160901_115318

Huawein MediaPad M3 -tabletti.

20160901_120318

Ulkoisesti Nova nojaa pitkälti MediaPad 3:n designiin.

Mitä tulee puhelimen sisuksiin, sisältää Nova Qualcommin Snapdragon 625 –suorittimen, joka Huawein omien laskelmien mukaan on 42-45 prosenttia tehokkaampi kuin tämän vuoden Galaxy A5:n suoritin. Suoritinta tukee kolme gigatavua RAM-muistia ja kokonaisuuden pitäisi olla myös Galaxy A5:ttä energiatehokkaampi.

20160901_104430

Huawein lehdistötilaisuudessa kilpailijat eivät välttyneet piikittelyltä. Yhtiön omien lukujen mukaan Nova on Galaxy A5:ttä tehokkaampi paitsi suorittimeltaan, myös energiankulutukseltaan.

20160901_104518

Akkukapasiteetin osalta vertailukohteina toimivat Galaxy A5 ja iPhone 6s.

Huolimatta paperilla hyviltä näyttävistä luvuista, voi Novan suurimmaksi haasteeksi muodostua se, miten puhelin erottuu markkinoilta. Nopealla testaukselle Novasta oli vaikea löytää haukuttavaa, mutta hyviä 400 euron puhelimia alkaa nykyään olla paljon tarjolla. Ainakaan äkkiseltään Novasta ei noussut esille ensimmäistäkään hittiominaisuutta, kuten iPhone 6s:n Force Touch –näyttö tai Note 7:n S Pen. Myöskään tekniikka tai hinta eivät ole ennennäkemättömällä tasolla, sillä esimerkiksi OnePlus on jo pitkään tuonut markkinoille vastaavalla hinta-laatu-suhteella varustettuja puhelimia.

Eniten näkyvyyttä pressitilaisuudessa saanut kamera- ja selfie-kuvaus eivät myöskään suoralta kädeltä vakuuttaneet Novassa. Ohjelmisto, joka lisää reaaliaikaisesti selfie-kuviin esimerkiksi pidennetyt ripset ja huulipunaa, jäi melko kauas Huawein lupailemasta huomaamattomasta lopputuloksesta. Messuhallin näky itsessään tosin oli mieleenpainuva, kun pääasiassa miehistä koostunut messuyleisö, yritti testata ominaisuutta Huawein esittelypuhelimilla.

20160901_110015

Huawein esittelemä Beauty Makeup 2.0 näytti huomattavasti paremmalta pressikuvissa kuin myöhemmin miehistä koostuneen toimittajaryhmän testaamana.

Mitä takakameraan tulee, sisältää Nova 12 megapikselin kameran, jota ei kuitenkaan kannata verrata esimerkiksi iPhone 6s:n kameraan. Kuvanlaadun osalta kameralla oli vaikeuksia selvitä puolihämärässä testitilassa ja varsinkin liikkuvien kohteiden taltioiminen tuotti ongelmia. Nopealla testauksella optisella kuvanvakauksella ja 16 megapikselin kameralla varustettu Nova Plus vaikuttaisikin olevan kuvanlaadussa pari askelta edellä. Tarkempaa analyysiä rajatussa testitilassa oli kuitenkin mahdotonta tehdä.

dav

Novalla otettuja kuvia esittelypisteeltä.

dav

Kokonaisuutena Nova vaikuttaa hyvältä, joskin melko varman päälle pelatulta puhelinjulkistukselta. Kameran osalta 8 megapikselin etukamera tarjoaa hyvän lähtökohdan selfie-kuvien ottajille, joskaan ohjelmistopuolella mainostettujen meikkausfilttereiden päälle ei kannata asettaa turhan suuria odotuksia. Takakamerassa Nova jää asteen verran jälkeen isoveljelleen Nova Plussalle, mikä on sääli, sillä puhelinten välillä on hintaeroa vain 30 euroa. Lähtökohdiltaan isommalla näytöllä ja paremmalla kameralla varustettu Nova Plus vaikuttaakin houkuttelevammalta, mutta pientä puhelinta etsiville ei Nova on silti ykkösvalinta.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. ihmettelijä592

  Mikä siinä on kun aina isompaa näyttöä pidetään automaattisesti parempana? Itse ainakin ottaisin Mielummin 5″ kuin isomman, sääli vain että tässäkin rauta on sitten muuten huonompaa

 2. Phablet

  Eipä ole oneplussaa parempaa hintalaatusuhdetta missään puhelimessa.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   No laadun määrittäminen tässä tapauksessa on aika hankalaa, kun se puhelimien kohdalla on lähes kokonaan subjektiivinen kokemus.

Tuoreimmat jutut